Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajanylittäjien määrä kasvoi viime viikolla – Helsingin sataman kautta tulijoita oli yli 14 000

Viime viikolla Suomeen saapui Helsingin sataman kautta 14 421 henkilöä, mikä on kolmanneksen eli noin 3 300 matkustajaa enemmän kuin edellisellä viikolla.

Suomenlahden merivartiosto käännytti tulijoista takaisin 58 henkilöä. Yleisin peruste oli uhka kansanterveydelle sekä pyrkiminen Suomeen sellaiseen työhön, joka ei kuulu yhteiskunnan toimivuuden tai huoltovarmuuden kannalta välttämättömien työtehtävien piiriin.

Pelkästään koronatestitodistus, todistus sairastetusta koronasta tai koronarokotustodistus ei oikeuta ulkomaan kansalaisen maahantuloa, merivartiosto muistuttaa.

Merivartioston rajavartiomiehet tiedottavat edelleen maahantulon rajoituksista Tallinnan satamassa. Viime viikolla 41 henkilöä luopuikin aikeistaan matkustaa Suomeen tai päätti siirtää matkansa ajankohtaa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä pysyi viime viikolla suunnilleen edellisviikon tasolla.

Viikon aikana lentoaseman kautta saapui sisärajaliikenteessä muista Schengen-valtioista 3 804 henkilöä.

Ulkorajaliikenteessä eli muualta kuin Schengen-valtioista saapui 2 450 matkustajaa.

Tulijoista käännytettiin yhteensä 19 henkilöä. Pääasiallisena syynä oli se, että saapumista ei katsottu välttämättömäksi työmatkaliikenteeksi.

Suomenlahden merivartiosto tiedottaa, että se jatkaa sisärajavalvonnan palauttamista ja rajanylitysliikenteen rajoittamista 30. huhtikuuta asti.

Lue lisää: Maahantulorajoituksista huolimatta Suomen rajan yli tulee edelleen 10 000 ihmistä viikossa pelkästään Virosta