Hallitus sulki liikuntapaikat – Nyt Vantaalla kuntoillaan parakeissa, ulkoalueilla ja kuntosali löytyy myös pakettiautosta

Liikunta: Yrittäjät uskovat suosittujen yksityisten ulkosalien tulleen jäädäkseen.

Riku Kärkkäisen tarkoituksena oli tarjota ulkosalia lisäpalveluna. Ulkoharjoittelun suosio räjähti sisäsalien mentyä kiinni. Tiina Örn

Tiina Örn

Hallitus määräsi liikuntapaikat suljettaviksi, mutta se ei lopettanut salien toimintaa Vantaalla. Yrittäjät ovat käyttäneet luovuuttaan mahdollistaakseen asiakkaidensa voimaharjoittelun ja Vantaalla kuntoillaan nyt ulkosaleilla. Fit Tammiston yrittäjä Riku Kärkkäinen aloitti ulkosalin suunnittelun jo vuosi sitten toukokuussa. Silloin ei ollut vielä tietoa salien sulkemisesta.

– Tarkoituksena oli tarjota treenauspaikka asiakkaillemme, jotka eivät halunneet koronan takia harjoitella sisätiloissa.

Lokakuussa avattu ulkosali oli alun perin Fit Tammiston lisäpalvelu, jonka suosio räjähti sisäsalin mentyä kiinni.

Ulkosali palvelee asiakkaita myös Koivuhaassa. Power Fit -yrittäjä Jarkko Mihailov ei sulkenut kuntosaliaan heti sulun tullessa voimaan. Sisäsali palvelee edelleen ammattiurheilijoita muutaman tunnin päivässä ja sen lisäksi Power Fitin pihalla on isohko harjoittelutila.

– Ulkosali on ollut meillä käytössä jo pari kesää. Koronarajoitusten aikaan tänä vuonna sisäsaliin pääsi vain 10 henkilöä kerrallaan, joten meidän piti keksiä tekemistä vuoroaan odottaville asiakkaille. Päätimme tuoda ulkosalikontin tavallista aiemmin pihalle, vaikka sää ei vielä ollut kovin kesäinen.

Yrittäjät kuvaavat ulkosalien varustusta kattavaksi.

Ulkosalin suosio varmasti vielä kasvaa.

– Koko kropan lihasten treenaaminen onnistuu nyt raittiissa ilmassa, Mihailov kuvaa.

Ulkoharjoittelupaikan tarjoaminen on niin Kärkkäisen kuin Mihailovin mukaan ennen kaikkea asiakkaiden palvelemista.

– Ulkosali on tässä tilanteessa ja hädässä oikeastaan ainut keino, jolla voimme antaa korttinsa voimassa pitäville asiakkaille edes hieman vastinetta rahalle, Mihailov sanoo.

Power Fitin ulkosali palvelee koko kesän, vaikka rajoitukset poistuisivatkin jossain vaiheessa.

Kärkkäinen kertoo Fit Tammiston ulkosalin palvelevan ympäri vuoden. Fit Tammistossa on järjestetty ulkona myös ryhmäliikuntatunteja.

– Turvavälit säilyvät, sillä ulkosalin vieressä on 400 auton parkkipaikka, jota voi myös käyttää.

Fit Tammiston Kärkkäinen kertoo ulkosalin kiinnostaneen. Asiakkaita on tullut pääkaupunkiseudun lisäksi Kirkkonummelta ja Hyvinkäältä asti.

Myös Power Fitin pihalla on harjoiteltu ahkerasti.

– Asiakkailta on tullut kiitosta. Kun ilmat paranevat, niin ulkosalin suosio varmasti vielä kasvaa.

Luovuutta löytyy myös ilmailualalla aiemmin työskennelleeltä vantaalaiselta Sami Muhoselta. Hän perusti korona-aikana liikkuvan kuntosalin pakettiautoon.

Valmennustyö on pakettiautokuntosalin kanssa liikkuvalle Muhoselle tuttua, sillä hän on toiminut 10 vuotta valmennusalan yrittäjänä päätyönsä ohessa.

Kuntosalia on tilattu muun muassa syntymäpäiväyllätykseksi, yritysten korona-ajan pienimuotoisiin ulkoilutilaisuuksiin sekä liikuttamaan vanhempia juniorijoukkueen harjoitusten ajaksi.

Muhonen sanoo sijoittaneensa hieman riskillä pakettiauton varustamiseen. Nyt käytössä on riittävästi laitteita ja painoja valmennuksen tarpeisiin.

– Uskon, että liikkuvalle kuntosalille on kysyntää myös korona-ajan jälkeen. Ihmiset tykkäävät treenata ulkona.

Sami Muhosen pakettiautossa matkaavaa kuntosalia on tilattu muun muassa syntymäpäiväyllätykseksi. Sami Muhonen

Vantaa

Kuntoilu

Myös kaupungin liikuntapalvelut ylläpitää kuntoilupaikkoja, joissa pääsee harjoittamaan lihaskuntoaan ulkokuntosalilaitteilla.

Lista paikoista löytyy netistä: www.vantaa.fi/vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/lahiliikuntapaikat

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut