Valtion tuella Kuusijärvelle tehdään valaistu pulkkamäki, lumetusjärjestelmä ja Keimolan Isosuolle esteetön pitkospuureitti

Vantaa on saanut Uudenmaan ely-keskukselta yhteensä 450 000 euroa Kuusijärven ulkoilukeskuksen, Keimolan Isosuon ja Korson Ankkapuiston kehittämiseen.

Avustus kattaa enintään puolet kustannuksista ja lopun Vantaa maksaa itse. Hankkeet valmistuvat tämän vuoden aikana.

Vantaan kaupunki tiedottaa, että valtion tukemana Kuusijärvelle tehdään uusia reittejä, valaistu pulkkamäki ja lumetusjärjestelmä sekä esteetön grilli- ja nuotiopaikka järven rantaan.

Vantaan kaupungilla on muitakin suunnitelmia Kuusijärven alueelle.

Keimolan Isosuolle, joka kuuluu Natura 2000 -verkostoon, rakennetaan muun muassa esteetön pitkospuureitti. Reitti mahdollistaa useampien ihmisten liikkumisen alueella ja ohjaa maaston kulutusta pois herkemmiltä alueilta.

Isosuo on pinta-alaltaan noin 40 hehtaaria.

Korson Ankkapuistoa on kunnostettu jo useita vuosia ja valtion avustuksella suosittu puisto saadaan valmiiksi. Puistoon on tulossa vielä muun muassa kuntoilupiste.

Valtionapua myönnettiin Uudellemaalle yhteensä lähes 10 miljoonaa euroa. Hankkeiden tarkoitus on tehdä lähiluontokohteista helpommin saavutettavia ja turvata ympäröivää luontoa kulutukselta.

Lue myös: Kuusijärvelle rakennetaan lisää parkkipaikkoja ja uusi liittymä  

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut