Martinlaakson lukion luonnontiedelinja kiinnosti eniten lukioon haluavia yhteishaussa – Varian lentokoneasentajan koulutus veti paljon hakijoita

Vantaan ammattiopisto Variaan haki ensisijaisesti lähes tuhat henkilöä. Arkisto/Marika Lumme

Martinlaakson lukion luonnontiedelinja oli suosituin hakukohde tämänkeväisessä lukioita koskevassa yhteishaussa.

Sinne oli eniten ensisijaisia hakijoita aloituspaikkoihin suhteutettuna: yhtä aloituspaikkaa haki 2,33 henkilöä.

Toiseksi sijoittui Tikkurilan lukion IB-linja. Sinne oli 2,13 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Martinlaakson lukio oli yleislinjoista suosituin 1,53 ensisijaisella hakijalla per aloituspaikka.

Viime vuoden keväänä vastaavan ykköstilan vei Sotungin lukio suhdeluvullaan 1,36.

Yhteishaku Vantaan lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen ja haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen päättyivät 7. huhtikuuta. Alustavien hakijatietojen perusteella lukioihin ja Vantaan ammattiopisto Variaan haki ensisijaisesti kaikkiaan 2 311 nuorta.

Vantaan lukioihin oli tänä keväänä yhteensä 1 312 ensisijaista hakijaa. Heistä tyttöjä oli 56 prosenttia ja poikia 44 prosenttia.

Vuoden 2020 keväänä ensisijaisia hakijoita lukioihin oli 1 353, ja heistä tyttöjä oli 54 prosenttia ja poikia 46 prosenttia.

Variaan oli 999 ensisijaista hakijaa, eli vähän viime vuotta enemmän. Heistä 42 prosenttia oli tyttöjä ja 58 prosenttia poikia.

Sukupuolten välinen ero ensisijaisissa hakijoissa on huomattavasti tasaisempi viime vuoteen verrattuna.

Tänä keväänä ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohden oli 1,11. Lentokoneasennuksen perustutkintoon oli suhteellisen paljon hakijoita.

Varsinkin sähkö- ja automaatioalan, logistiikka-alan, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnot kiinnostivat hakijoita.

Perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin haettiin tänä vuonna ensi kertaa samaan aikaan yhteishaun kanssa: hakijoita kymppiluokalle sekä lukio- ja ammattikoulutuksiin valmistaviin opintoihin oli hieman edellisvuotta vähemmän.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut