Vuoden tulokkaaksi Vantaalla 2019 valittu Awak Kuier teki suomalaista koripallohistoriaa – varattiin WNBA:han toisena

Donkkaustaidoistaan tunnettu Awak Kuier donkkasi itsensä suuren yleisön tietoisuuteen 15-vuotiaana. Arkisto/Päivi Tuovinen

Koripalloilija Awak Kuier,19, teki suomalaista koripallohistoriaa varaustilaisuudessa, kun hänet varattiin toisena WNBA:han.

Koripalloliitto kertoo tiedotteessaan, että Dallas Wings varasi Italian pääsarjassa pelaavan Awak Kuierin numerolla kaksi.

Kotkalaislähtöisen, mutta Vantaan Koivukylässä viime vuodet asuneen Kuierin lahjakkuus on huomattu jo aikaisemmin, myös paikallistasolla. Hänet valittiin Vuoden tulokkaaksi Vantaan liikuntagaalassa vuonna 2019.

Lue myös: Yliopisto- ja ammattilaisjoukkueet maailmalta kintereillä – Koivukylässä asuva koripallolupaus on saanut tottua mediahuomioon

Vantaan Sanomien haastattelussa vuonna 2019 Kuier pohti tulevaisuuden suunnitelmiaan. Unelma NBA:sta oli jo tuolloin mielessä.

– Jos menisin suoraan ammattilaiseksi, niin olisin ainakin lähempänä kotia. Jos menisin jenkkeihin, niin olisin todella kaukana, enkä pääsisi hirveästi näkemään omaa perhettäni, hän pohtii valintaansa, hän pohti tuolloin.

Koripalloliiton mukaan ennen Kuieria suomalaisista WNBA:han on varattu vain Taru Tuukkanen. Hänet varattiin vuoden 2001 varaustilaisuudessa neljännen kierroksen 57. sijalla.

Yksikään suomalainen ei kuitenkaan ole toistaiseksi pelannut WNBA:ssa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut