Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pizzauunit menevät nyt kuin kuumille kiville – Pizzanpaistajat ry:n vinkit uunikaupoille

Kevät: Pihakeittiössä halutaan valmistaa myös muuta kuin lihaa.

Pizzauunien kysynnän kasvu yllätti Vantaalla sijaitsevan K-Rauta 75 -myymälän kauppiaan Ismo Penttisen tänä keväänä.

– Se määrä, joka normaalisti riittää koko kevääksi, meni kaupaksi muutamassa viikossa. Yksi pizzauunimalli on jo myyty loppuun, eikä kevät ole vielä edes kunnolla alkanut.

Pizzauunien suosio on Penttisen mukaan yksi osoitus siitä, että pihakeittiössä halutaan nyt valmistaa myös muuta kuin lihaa.

Bauhaus Suomen ja Eestin toimitusjohtaja Rami Antila kertoo, että pizzauunit on myyty loppuun Bauhausin Vantaan myymälästä.

Antilalla ja Penttisellä on kuitenkin hyviä uutisia pizzan paistamisesta omalla pihallaan haaveileville. Uuneja on tulossa myymälöihin Vantaalle lisää.

– Logistinen tilanne on maailmalla vaikea, kuten uutisista olemme saaneet lukea, mutta pizzauuneja on tulossa myyntiin Bauhausiin toukokuun alussa, Antila toteaa.

Kaasu-uuni on usein ainut mahdollinen vaihtoehto parvekkeelle.

Uunien suosio liittyy Antilan mukaan laajempaan ilmiöön. Omalla pihalla viihdytään aiempaa enemmän ja pihan varustukseen halutaan panostaa. Bauhausissa on myyty pizzauunien lisäksi tavallista enemmän suuria ulkosohvaryhmiä, grillejä ja savustuspönttöjä. Pizzauunien lisäksi kaupaksi ovat käyneet grilliin laitettavat pizzakivet.

– Pihalla vietetään aikaa, koska elämä on muuten rajatumpaa joko omasta tahdosta tai valtion määräyksestä, Antila muotoilee.

Pizzanpaistajat ry:n puheenjohtaja Mikko Peltonen antaa vinkkejä pizzauunikaupoille. Ensin on päätettävä, haluaako puilla, pelleteillä vai kaasulla lämpiävän uunin.

– Kaasu-uuni on usein ainut mahdollinen vaihtoehto parvekkeelle. Sellaista voi käyttää, jos taloyhtiön parvekkeilla saa valmistaa ruokaa kaasugrillillä.

Peltonen toteaa, että pizzauuneja on yllättävän vähän eri merkeiltä, mutta erilaisia malleja on melko paljon.

– On hyvä selvittää jo ennen kauppaan menoa, millainen tila uunille on käytettävissä.

Peltosen mukaan helpointa pizzan paistaminen on kaasu-uunissa. Puulla tai pelleteillä lämpiävän uunin käyttö edellyttää tarkempaa vahtimista.

– On tärkeää tietää, kuinka lämmin uunin pizzakivi on paistamisen alkaessa.

Peltonen kehottaa lukemaan tarkoin uuden uunin käyttöohjeet ja hankkimaan lisäksi muutaman varusteen

– Pizzauunien kanssa kannattaa hommata muutama varuste. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan infrapunalämpömittarin sekä pizzalapion.