Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tanssinaposteltavaa moneen makuun – Tanssin päivänä jaetaan Vantaalla videotallenteella maistiaisia neljästä eri teoksesta

Tanssin viikot -tapahtuma kokee saman kohtalon kuin viime vuonna, eli tapahtuma on peruttu. Osa tapahtumista, kuten tanssikatselmus Stoori, kuitenkin siirtyy näillä näkymin syksyyn.

Vuosi sitten tanssia kevääseen tuotiin sillä, että kaikenikäiset kaupunkilaiset haastettiin tekemään omia tanssivideoita, eikä Kansainvälinen tanssin päivä nytkään jää Vantaalla huomiotta.

Kulttuuritalo Martinuksessa toteutetuin kuvauksin on neljästä tanssiteoksesta koostettu videotallenne, joka julkaistaan torstaina 29. huhtikuuta kello 12 Vantaa-kanavalla, www.vantaakanava.fi, ja on sieltä vapaasti katsottavissa kaksi viikkoa.

Tallenteeseen on otettu osia Raatikon teatterinjohtaja Marja Korholan omasta koreografiasta ja itse tanssimasta teoksesta Anna Pavlova – keisarillinen ballerina Sokoksella, helsinkiläisen Tanssiteatteri Tsuumin parisuhdetta käsittelevästä duetosta Vintti ja Susanna Leinosen Suomen kansallisbaletin neljälle tanssijalle tekemästä Suo tihkua vihreä tammi.

Vantaalaisen Anandah Konosen Kajaani Dance -festivaalilla menestynyt koreografia Punainen matto mahtuu mukaan 3,5 minuutin mittaisena kokonaan. Sen tanssii neljä Helsingin tanssiopiston ylemmän erikoiskoulutusluokan oppilasta. Ryhmään kuuluva Joanna Salmikannas tanssii myös Leinosen teoksesta koosteeseen kuuluvan soolokohtauksen

Kulttuurituottaja Arja Keränen Vantaan kaupungilta hyrisee tyytyväisyyttä. Tavoite saada koosteeseen paitsi eri-ikäisiä tanssijoita myös mahdollisimman erilaisia tansseja toteutuu nyt hyvin.

– Leinosen teos on kuin kuvanveistäjän veistämää puhdasta liikettä, Konoselta mukaan tulee huumoria, Tsuumin tanssi on kauniin soljuvaa, ja sitten mukana on vielä sellainen konkaritekijä kuin Korhola, joka on edelleen täysillä mukana tanssitoiminnassa, Keränen summaa kokonaisuutta.

Samalla piirtyy myös hieno tanssijanuran kaari. Marja Korhola esitti Pavlovansa ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten.

Tallenteella kuullaan lisäksi perinteiseen tapaan Tanssin päivän julistus, jolla mukaan saadaan tanssipiiriä laajemminkin. Julistusta nähdään lukemassa muun muassa vantaalainen itämaisen tanssin taitaja Laura Zaray ja StepUp Schoolin, Vantaan tanssiopiston, Vantaan katutanssijoiden sekä Rohkeat rypyt -ryhmän edustajia.

– Juontajina toimivat Kononen ja Korhola, jotka kertovat taustatietoa teoksista, Keränen kertoo.

– Kaikkiaan tallenteesta tulee 45–50 minuuttia pitkä kokonaisuus. Vaikka kyseessä ei ole suora striimi, tuli lopputuloksesta hyvin livenomainen. Tanssiotoksia ei ole pyritty hinkkaamaan täydellisiksi kuvaamalla niitä useita kertoja.

Lue myös:

Tee oma esitys – Tanssin päivää vietetään videotansseilla

Raatikkoa johtavan Marja Korholan tanssiura ratkesi jo kansakoulun kevätesityksen takarivissä

Nykytanssi nappasi ballerinan – "Kärkkärit eivät juuri nyt innosta"