Vantaalaisista vaaliehdokkaista moni olisi valmis lisäämään ulkomaalaisen työvoiman määrää kotikaupungissaan – Vihreät ja perussuomalaiset tyystin eri linjoilla keskenään

Ulkomaalaisille työntekijöille ollaan valmiita avaamaan ovi vantaalaisten vaaliehdokkaiden keskuudessa. Vantaan Sanomien vaalikoneeseen vastanneista hiukan yli puolet (56 %) kannattaa ulkomaalaisen työvoiman lisäämistä paikkakunnalla.

Eri mieltä asiasta on 29 prosenttia ja loput 15 prosenttia on päätynyt ei osaa sanoa -vaihtoehtoon. Keskenään täysin eri linjoilla työvoimakysymyksessä ovat perussuomalaiset ja vihreät.

Perussuomalaisista vastaajista Olisi hyvä, että kuntaani tulisi lisää ulkomaalaista työvoimaa -väittämään suhtautuu kielteisesti 83 prosenttia, kun vihreiltä sille puolestaan tulee lähes saman verran kannatusta, 82 prosenttia. Ei-ääntä ei ole kirjannut yksikään vihreä, ja loput vastaajista on jättänyt kantansa avoimeksi. Perussuomalaisilta puoltoa ulkomaiselle työvoimalle on tullut 12 prosentin verran.

– Työ on suurin maahanmuuttoa ajava tekijä tälläkin hetkellä. Kansainvälisiin opiskelijoihin tarttuminen riittävän monikielisillä palveluilla on yksi tärkeä toimi. Samaan aikaan pitää panostaa Vantaalla jo olevien työttömien, koti- ja ulkomaalaisten, tarpeellisiin kotoutumis- ja täydennyskoulutuksiin, vihreiden Mikko Viilo muotoilee.

– Ulkomaalainen työvoima ei ole itseisarvo. Jos tietyn alan ammatteihin ei saada kotimaista työvoimaa uskon, että palkassa voi olla puutteita. Lähtökohtaisesti minulla ei ole mitään ulkomaalaista työvoimaa vastaan, mutta suomalaisiakin on paljon työttöminä. Lisäksi halpatyövoima laskee jo entisestään alhaisia palkkoja, toteaa puolestaan Juha-Pekka Mäkelä (ps.)

Perussuomalaisten lisäksi vain kristillisdemokraattien ehdokkaat ovat enemmän ulkomaisen työvoiman lisäämistä vastaan kuin sen puolella prosentein 47–26,5. Niitä, jotka eivät ota kantaa on ryhmän vastaajissa tasan yhtä paljon kuin puoltajia.

Vihreistä seuraavaksi eniten kannatusta väittämälle irtoaa ruotsalaisten (74 %), kokoomuksen, (71 %), Liite Nytin (70 %) ja demareiden (62 %) ryhmistä. Keskustassa puoltajia on lähes puolet, mutta eri mieltäkin on kolmannes vastaajista.

Vasemmistossa taas vastustajia on vähän, mutta kannattajien rinnalla prikulleen yhtä suurena joukkona (43,5 %) on kantansa määrittelemättömäksi jättäneiden ryhmä.

SDP:n vastaajista neljännes on jättänyt kantansa avoimeksi, yksi heistä on Olli Bäckström.

– Työvoiman alkuperä ei ole hyvä eikä huono asia, se on vain asia, hän kommentoi filosofisesti.

Lue myös:

Vantaan Sanomien vaalikone on auki – löydä oma ehdokkaasi

Tutkimus: Yli puolet haluaa ulkomaista työvoimaa Suomeen – aktiivimallille lämpenee paljon harvempi

USU: Kuntavaalien tulosta ei haluta kytkeä hallituksen jatkamiseen – yhden puolueen kannattajat ovat toista mieltä

Kokoomus haluaa ulkomaalaiset työntekijät helpommin töihin Suomeen

Evgenii Sliusarenko, 42, tekee Vantissa töitä, saa palkkaa ja tutkinnon – "Hänellä on tavoitteet selvillä"

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut