Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapandemia sysäsi golfin harrastajamäärät kovaan kasvuun – suosio näkyy myös Vantaan golfkentillä

Harrastus: Koronapandemia tai koiranilma eivät ole esteenä golfharrastukselle. Lajin suosio on voimakkaassa kasvussa. Kiinnostus golfiin näkyy myös Vantaalla.

Golfkentillä tuskin ehdittiin levätä talvellakaan, kun kevätkausi jo käynnistyi. Innokkaimmat golffarit rynnistivät kentälle, eikä edes räntäsade hidastanut mailanheiluttelua.

Golfliitto on pitänyt Suomen suurimman lajiliiton titteliä jo pitkään. Koronapandemia lähes räjäytti lajin suosion, ja jäsenmäärät lähtivät nousukiitoon. Elokuun 2020 lopussa golfharrastajien määrä oli 148 190. Lähimmäksi yltävät voimistelijat ja jalkapalloilijat. Rekisteröityneitä jäseniä on kussakin noin 130 000.

Tämä kevät on enteillyt golfin suosion jatkuvan vahvana. Lajin etuna on sulkutilojen aikana ollut, että sitä harrastetaan ulkona. Ainoastaan yli 70-vuotiailta pelaaminen oli jäissä viime keväänä rajoitusten takia. Nyt sekään ei ole esteenä.

– Neljän hengen ryhmissä ja mailan mitan päässä pelikaverista, Sara Katajakoski Hiekkaharju Golfista toteaa.

Hiekkaharjussa kenttä avattiin 15. huhtikuuta, ja se on Katajakosken mukaan hienossa kunnossa.

– Toimintaa kehitetään koko ajan siihen suuntaan, että lajia voisi harrastaa ympäri vuoden. Hiekkaharjussa se on jo mahdollista harjoitteluhallissa.

Vantaalaisissa golfseuroissa on jäseniä yhteensä noin 3 500. Keimola Golfissa oli jäseniä vajaa 2 700 ja Hiekkaharju Golfissa lähes 900. Hiekkaharjussa pelattujen kierrosten määrä kasvoi Katajakosken mukaan 60 prosenttia edellisestä vuodesta. Hän sanoo, että yksi tekijä, joka suosii Hiekkaharjua, on kentän sijainti radan varrella.

– Kuusireikäisellä kentällä voi pelata ilman lajin vaatimaa green cardia. Vuokravälineitä voi lainata golfklubilta, Katajakoski luettelee.

Golf mielletään usein konservatiiviseksi, elitistiseksi ja senioripainotteiseksi. Osa seuroista on tehnyt hartiavoimin töitä nuorten kiinnostuksen herättämiseksi. Nyt työ on tuottanut tulosta, ja selkeä muutos on tapahtunut. Junioripelaajien eli alle 21-vuotiaiden määrä kasvoi 18 prosenttia. Uusista jäsenistä alle 30-vuotiaiden osuus oli puolet.

Mikä uutta väkeä vetää kentälle? Golfliiton kyselyn mukaan luonto, liikunta ja omasta terveydestä huolehtiminen.

Vantaalla nuorten nuorten tyttöjen osuus on vielä varsin vähäinen. Muualla Suomessa tytöt ovat paikoittain kuroneet kiinni sukupuolten välistä kuilua. Hiekkaharjussa tyttöjä oli tilastojen mukaan elokuussa 2020 kahdeksan ja Keimolassa 55, kun poikia oli 86 ja 184.

Juttua korjattu 29.4. klo 11.26. Muutettu tekstiin, että Hiekkaharjussa pelattujen kierrosten määrä kasvoi 60 prosenttia, ei pelaajien määrä.