Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SPR:n nettitestillä voi selvittää, onko lapsiperheen koti turvallinen – Vantaan osastot tarjoavat lapsille ensiapukoulutusta

Löytyykö kodista palovaroitin eteisestä ja jokaisesta makuuhuoneesta? Missä kodin lääkkeitä säilytetään, onko eteisen kulkureitti tavaroiden peitossa ja osaako lapsi soittaa hätänumeroon? Entä jos pienellä lapsella juuttuu ruoanpala tai lelu väärään kurkkuun, mitä teet?

Näitä kysytään Punaisen Ristin nopeassa nettitestissä, jolla voi selvittää lapsiperheen turvallisuuden tason ja sen perusteella korjata puutteet. Testistä löytyy myös opastusvideo, kuinka toimia, jos pikkulapsen hengitystie tukkeutuu.

Testi liittyy 3.–9. toukokuuta vietettävään Punaisen Ristin viikkoon, jonka tavoitteena on parantaa arjen turvallisuutta ja vahvistaa ensiaputaitoja. Korona-aikana vietetään tavallista enemmän aikaa kotona, joten tänä vuonna SPR kiinnittää erityisesti huomiota kodin ja lapsiperheiden turvallisuuteen.

Vantaalla on kolme SPR:n osastoa, joilta kaikilta voi tilata kouluttajan harjoittelemaan lasten kanssa ensiaputaitoja hoitopaikoissa ja yhdistyksissä. Maksuttomia kouluttajia voi varata ensi syksyksi SPR:n Tikkurilan, Korson ja Länsi-Vantaan osastoilta.

Lue myös: Kun sienestäjä eksyy tai vakava kriisi iskee, SPR:n Korson osasto rientää apuun – koronakeväänä perustettiin kauppapalvelu vanhuksille

Lue myös: Vantaan turvakodissa ja nuorten omassa turvatalossa on ollut huolestuttavan hiljaista