Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia yrityksiä perustetaan vilkkaasti – "Neuvontaan tullaan varsin potentiaalisten yritysideoiden kanssa"

Uusien yritysten perustaminen Uusyrityskeskusten kautta on vilkastunut viime kesästä lähtien.

Yrityksiä on perustettu odotettua tiuhempaan jo viime kesästä lähtien ja tänä vuonna tammi-maaliskuussa niitä perustettiin viidennes enemmän kuin samana aikana viime vuonna.

Viime vuoden vertailuaikaan nähden uusia asiakkaita oli Uusyrityskeskuksissa tämän vuoden alussa kaksi prosenttia enemmän, mutta sekä asiakaskäyntejä että perustettuja yrityksiä 21 prosenttia enemmän.

– Historia on osoittanut, että taloudellisen epävarmuuden aikana kiinnostus yrittäjyyteen kasvaa. Nyt asiakasmäärä on pysynyt samana, mutta perustettujen yritysten määrä kasvanut huomattavasti. Tämä tarkoittaa sitä, että neuvontaan ei tulla epätoivon saattelemana, vaan varsin potentiaalisten yritysideoiden kanssa, iloitsee Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama tiedotteessa.

Asiakkaita koko maan 30 Uusyrityskeskuksessa oli tammi-maaliskuussa yhteensä runsaat 3 400. Yhtä asiakasta kohti oli keskimäärin kaksi neuvontatapahtumaa.

Uusia yrityksiä perustettiin vähän yli 1 800, mikä tarkoittaa, että 53 prosenttia asiakkaista perusti yrityksen.

Uusyrityskeskukset ry kertoo tiedotteessa, että seurannan perusteella yritysneuvonnan avulla syntyneen yrityksen ”hinta” on maksimissaan 2 000 euroa. Uusyritysneuvontaan sijoitettu summa tulee yhteiskunnalle veroina takaisin vuodessa.

Uusyrityskeskuksen kautta syntyy myös keskimääräistä kestävämpiä yrityksiä. Jopa 80 prosenttia neuvonnan kautta perustetuista yrityksistä on toiminnassa vielä viiden vuoden kuluttua, kun kaikista Suomessa perustetuista yrityksistä vastaava osuus on vain 50 prosenttia.

– On selvää, että uusi yrittäjyys on välttämätöntä, kun rakennetaan uutta kasvua koronakriisin jälkeen. Alkuvaiheen neuvonta puolestaan on paras tapa tehdä uusista yrityksistä kestäviä, Kallama toteaa.

Kallama vetoaa myös päättäjiin, että yritysneuvontaan osoitetaan riittävästi resursseja.