Kulttuuritalo Martinuksen puistikkoon syntyy rento tapahtuma-alue – Backstage Martinukseen pääsevät maksutta kaikki ja ohjelmistossa suositaan vahvaa paikallisuutta

Yleensä backstage on se kulissien takana sijaitseva paikka, jonne pääsevät vain esiintyjät ja vip-vieraat. Kulttuuritalo Martinuksessa loppukesästä avaava Martinus Backstage sen sijaan on auki kaikille.

Lämpiön lasiseinän kautta silmiin avautuvaan puistikkomaisemaan tehdään urbaani ulkotapahtuma-alue, jonne tuodaan merikontti esiintymistilaksi.

–  Tavoitteena on tunnelmallinen, vähän boheemi takapiha piknikille, esiintyjille ja työpajoille, kulttuurituottaja Riikka Kampara tiivistää.

Street Art Vantaa taiteilee merikontille uudenlaisen ilmeen, ja kaupunkilaiset pääsevät yhteisötaiteilijan kanssa muokkaamaan tapahtuma-aluetta.

– Ajatuksena on tehdä alueen rajaukset kierrätysmateriaaleista ja luoda mukavaa tunnelmaa valaistuksella, Kampara kertoo.

Henki maksuttomissa tapahtumissa on rento.

– Paikalle tulee räsymattoja, joilla istua ja muutamaa riippumattoakin sinne on suunniteltu. Tulijat voivat ottaa myös omia vilttejä.

Työpajoja alueen rakentelemiseksi järjestetään koko tapahtuma-ajan, joka alkaa 6. elokuuta ja päättyy 4. syyskuuta, jos uutta takapakkia ei tule. Alun perin ajaksi oli suunniteltu koko kesäkausi, mutta pitkittynyt pandemia siirsi aikeet. Backstage pyörii kuitenkin myös tulevina kesinä.

Hankkeessa on tehty yhteistyötä muidenkin kaupungin toimijoiden, kuten nuorisotyön kanssa. Ytimessä ovat alueen asukkaat, joiden toivotaan kokevan tapahtuma-alue omaksi tilakseen.

Yhteisöllisyys näkyy myös ohjelmistossa, jota varten järjestetty avoin haku päättyi huhtikuun lopussa. Backstage tarjoaa tilan nuorille muusikoille ja muille aloitteleville esiintyjille samoin kuin vaikkapa jumppa- tai joogatuokioiden vetämisestä kiinnostuneille asukkaille.

– Ohjelmistossa painotetaan vantaalaisuutta ja martinlaaksolaisuutta. Saimme 54 hakemusta, joista nyt valikoimme ja niiden lisäksi teemme omia ohjelmaostoja, Kampara kertoo.

Kuukauden aikana ohjelmaa on kuvassa viitenä päivänä viikossa.

Maanantaisin painotetaan hyvinvointia, tiistaisin on tarjolla yhteisötaidetta ja työpajatoimintaa, keskiviikkoisin on lapsille kaupungin kulttuuripuolen järjestämiä taideiltoja ja työpajoja, torstaisin toimintaa on nuorille ja perjantaisin viihdyttävät paikalliset bändit.

Lauantaisin lavalle pääsevät niin trubaduurit kuin bändit ja myös erilaisia pop up -tapahtumia on luvassa.

Lue myös:

Martinuksella menossa runsain tapahtumakevät ikinä – martinlaaksolainen kulttuuritalo näkyy myös Voice of Finland -kisan näyttämönä

Taidereitti juhlistaa 50-vuotiasta Martinlaaksoa: Valokuvateoksissa asemalta Kulttuuritalo Martinukseen on mukana myös asukkaiden ajatuksia

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut