Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntavaalien ehdokaslistat on nyt jätetty – Neljä puoluetta vaaleihin täydellä listalla

Kesäkuun kuntavaalien ehdokaslistojen viimeinen jättöpäivä oli tiistaina 4. toukokuuta.

Kokoomus, perussuomalaiset, sosialidemokraatit ja vihreät jättivät täyden sadan ehdokkaan listan.

Vasemmistoliitto lähtee Vantaalla kuntavaaleihin 72 ehdokkaan voimin. Keskustalla on Vantaalla 61 ehdokasta. Ruotsalaisella kansanpuolueella on 51 ja kristillisdemokraateilla 46 ehdokasta.

Liike Nyt Vantaa osallistuu historiansa ensimmäisiin kuntavaaleihin Vantaalla 30 ehdokkaan listalla. Feministisellä puolueella on neljä vantaalaisehdokasta.

Vantaan Vihreiden puheenjohtaja Hanna Valtanen myöntää vaalien siirron ja kahden kuukauden ”jatkoajan” tuoneen pieniä muutoksia ehdokasasetteluun.

– Sadan ihmisen joukossa ehtii kahdessa kuukaudessa tapahtua muutoksia niin elämäntilanteessa kuin asuinpaikassakin, Valtanen sanoo tiedotteessa.

Kuntavaalit pidetään 13. kesäkuuta. Ennakkoäänestys on 26.5.–8.6. Vaalien tulokset vahvistetaan 16. kesäkuuta ja uudet valtuustot aloittavat työnsä elokuussa 2021.

Vantaalla voivat kuntavaaleissa äänestää he, jotka täyttävät viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta ja joiden kotikunta oli Vantaa 23.4.2021.

Vantaan Sanomien vaalikone löytyy täältä.