Ensi viikon alussa ratkeaa, voidaanko Vantaan uimahallit ja kirjastot avata seuraavalla viikolla

Ensi viikolla ratkeaa, pääseekö uimahalleihin taas uimaan ja vesijuoksemaan normaaliin tapaan. Arkisto/Johanna Erjonsalo
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Uusien koronavirustartuntojen määrä on Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla kehittynyt eri toimenpiteiden vuoksi niin suotuisasti, että lisää rajoituksia voidaan harkita purettavaksi.

Ensi viikolla pohditaan, voidaanko muun muassa kirjastot, uimahallit ja kaupunkien museotilat avata normaaliin käyttöön. Vapun jälkeen purettiin jo joitakin lasten ja nuorten palvelujen rajoituksia.

– Ensi tiistaina arvioimme, onko mahdollista avata enemmän palveluita 17. toukokuuta lähtien, kertoi Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen infossaan perjantaina.

Jotta pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä voisi tehdä päätöksen palvelujen avaamisesta, koronavirustartuntojen päiväkohtainen määrä ei saa nykyisestä kasvaa. Viime aikoina se on ollut Vantaalla 20–30 uutta tartuntaa päivässä.

– Tilanne ei saa mennä huonompaan suuntaan, Viljanen lisää.

Viikonlopun aikana nähdään, ovatko vapun kokoontumiset vaikuttaneet tartuntojen määrään.

Vantaalla on todettu nyt 9 924 koronavirustartuntaa.

Lue myös: Koronapandemia on jättänyt syvät jäljet vantaalaisten elämään – Kaupunginjohtaja: Vantaan oma exit-suunnitelma on työn alla, mutta "hyvin kesken"

Lue myös: Koronarajoitusten purkaminen käynnistyy – harrastetoimintaan, kilpailuihin ja yli 50 hengen kokoontumisiin avautuu taas mahdollisuus

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut