Vantaa tehovalvoo luvatonta maankäyttöä – "Osassa tapauksista on kyse tahattomuudesta ja tietämättömyydestä"

Vantaa valvoo tehostetusti kevään ja kesän aikana luvatonta maankäyttöä.

Kyse on usein tahattomasta toiminnasta, mutta se voi aiheuttaa haittaa asukkaille ja kaupungille.

Jos asettaa esteitä ja rakenteita kaupungin maalle oman tontin ulkopuolelle tai käyttää muutoin toisen maata luvatta, syyllistyy hallinnan loukkaukseen.

Kaupunki valvoo maankäyttöä alueellaan ja antaa tarvittaessa ensisijaisesti huomautuksen tai korjauskehotuksen. Kaupungin maita ovat joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta kadut, torialueet, puistot ja monet metsät.

– Osassa luvattoman maankäytön tapauksista on kyse tahattomuudesta ja tietämättömyydestä. Tehostetulla valvonnalla kaupunki haluaa paitsi puuttua tapauksiin myös lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä siitä, mikä kaikki on luvatonta maankäyttöä, kertoo Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin tiedotteessa.

Luvatonta maankäyttöä on esimerkiksi se, kun kokoaa halkopinon tai asentaa trampoliinin omakotitontin rajojen ulkopuolelle kaupungin maille.Tyypillistä on myös puutarhajätteiden vieminen oman tontin viereiseen metsään, mikä voi levittää vieraslajeja luontoon.

Katualueilla luvaton maankäyttö hankaloittaa useimmiten liikkumista ja aiheuttaa vaaratilanteita näkemistä haittaavien esteiden takia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut