Moottoripyörävarkaudesta epäilty pakeni virkavaltaa Hakunilassa – piiloutui kerrostalon parvekkeelle, poliisi joutui turvautumaan harvoin käytettyyn pelastuskeinoon

Itä-Uudenmaan poliisilla oli Hakunilassa haastava tehtävä maanantai-iltana.

Moottoripyörävarkaudesta epäilty henkilö piiloutui poliisilta kerrostaloasuntoon ja siitä edelleen asunnon parvekkeelle.

Kun poliisi meni asuntoon, roikkui epäilty parvekkeen ulkopuolella sen kaiteesta roikkuen.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että epäilty ei suostunut tulemaan pyydettäessä takaisin parvekkeelle. Hän ei suostunut ottamaan apua vastaan.

Henkilön kiinni pitämiseen osallistui poliisin lisäksi muita asunnossa olleita henkilöitä.

Paikalle haastavaan pelastustehtävään saapui myös pelastuslaitoksen yksiköitä. Pudotusta parvekkeelta oli yli 20 metriä, mutta hyppypatjaa ei olisi poliisin mukaan saatu parvekkeelle ajoissa. Nostokurjella ei olisi myöskään päässyt riittävän lähelle asuntoa.

Tämän vuoksi tilanteessa käytettiin hihnaa, joka kiepautettiin henkilön kaulan ympäri. Tällä voitiin varmistaa, ettei henkilö putoa nostaessa auttajien käsistä kokonaan.

Henkilö saatiin nostettua parvekkeen yli asuntoon. Tiedotteen mukaan hän sai paikalla ensihoitoa, minkä jälkeen hänet toimitettiin sairaalaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut