Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä: Tikkurilan jättiterassille mukaan myös vantaalaisia ravintoloita – Patiolla satsataan monipuoliseen ruokatarjontaan

Tikkurilan keskustan 650 asiakaspaikkaa käsittävälle Patio-terassille tulee mukaan myös vantaalaisia yrityksiä.

Näin lupaa Jarkko Sistonen terassialueen kaupungilta vuokranneesta vantaalaisesta Vuntae Xperience Oy:stä.

Sistonen sanoo, että kesäkuun alussa avattavalle kesäterassille on tulossa yhteensä 8–10 toimijaa Vantaalta ja Helsingistä. Yritysten nimiä hän ei sopimusteknisistä syistä voi vielä kertoa, mutta lisätietoa on luvassa lähiaikoina.

Viralliset avajaiset järjestetään 4. kesäkuuta.

Terassikeskittymän pääpaino on monipuolisessa ruokakulttuurissa.

– Luvassa on kattava kirjo eri kulttuurien ruokia, hän paljastaa.

Koska terassialueen fasiliteetit poikkeavat tavallisesta ravintolasta, joutuvat mukaan lähtevät yritykset miettimään tarkasti mitä myyntipisteessään tarjoavat.

– Juuri eräs vantaalainen yrittäjä sanoi, että hän kehittää uusia tuotteita varta vasten tätä varten, Sistonen toteaa.

Anniskeluluvat ovat vain Vuntae Xperience Oy:llä, mutta alkoholia voi ostaa jokaisesta myyntipisteestä.

Lue myös: Tikkurilaan tulevan suurterassin nimi on Patio – kaupunkilaisille istutustalkoot ennen avausta

Vantaan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että "idea Vantaan suurterassin mahdollisuudesta nousi esiin vasta huhtikuun puolivälissä".

– Pikaisen aikataulun ja hankkeen kokeiluluontoisuuden vuoksi emme järjestäneet tästä terassikokonaisuudesta erillistä kilpailutus- tai ilmoittautumismenettelyä, toteaa kaupungininsinööri Henry Westlin tiedotteessa.

Osa vantaalaisista yrittäjistä kritisoi kaupunkia aiemmin siitä, että he eivät päässeet mukaan terassiprojektin suunnitteluun eikä ravintolapaikkoja ollut mahdollista hakea avoimen haun kautta, kuten esimerkiksi Helsingissä.

Kielotie 13:n tontille tuleva terassi on avoinna tämän kesän, sillä tontille ruvetaan rakentamaan kaupungin uutta toimitaloa ensi vuoden alussa.

Mikäli kokeilu onnistuu, voidaan vastaanvantyyppistä toimintaa jatkaa tulevina kesinä muualla Vantaalla.