Suosittu ilmainen parkkialue Tikkurilan juna-aseman pysäköintialueiden vieressä muuttuu maksullisiksi – Vantaan pysäköintiin tulossa paljon muutoksia kesällä

Ensimmäinen pysäköintitunti säilyy, mutta maksulliset alueet Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Kivistössä laajenevat. Lisäksi laajenee vielä Tikkurilan kalliimman pysäköinnin alue. Päivi Tuovinen

Maksullisen pysäköinnin alueet laajenevat Tikkurilan, Myyrmäen ja Kivistön keskustoissa heinä-elokuun aikana sitä mukaa, kun liikennemerkkejä saadaan asennettua. Lisäksi Tikkurilan kalliimpi (2 e/tunti) maksuvyöhyke suurenee ja Jokiniemenkadun hiekkakentät juna-aseman liityntäpysäköintialueiden vieressä muuttuvat maksullisiksi.

Ensimmäinen pysäköintitunti säilyy kuitenkin ilmaisena kaikissa paikoissa. Maksullisen pysäköinnin alueet näkyvät kartta.vantaa.fi-palvelussa.

Liityntäpysäköinti muuttuu siten, että kaikilla asemilla tarvitaan joukkoliikennelippu ja lisäksi Tikkurilan sekä Vantaan B-vyöhykkeen asemien liityntäpysäköinti maksaa yhden euron. Kaikilla kyseisillä asemilla voi vaihtoehtoisesti maksaa viiden euron parkkimaksun.

Pysäköintiaika pitenee 16 tuntiin ja lisämaksulla voi pysäköidä 48 tuntia.

Muutokset tulevat voimaan ensin Tikkurilassa, Myyrmäessä, Rekolassa ja Leinelässä kesällä ja syksyllä Martinlaakson, Louhelan, Vantaankosken ja Kivistön liityntäpysäköintialueilla. Vuoden 2022 aikana joukkoliikennelippua tai viiden euron maksua aletaan vaatia myös Korsossa, Koivukylässä, Hiekkaharjussa ja Vehkalassa.

Muutosten tarkoitus on muun muassa helpottaa parkkipaikan löytymistä ja ohjata liikkumista ympäristöystävällisempään suuntaan. Kuntapäättäjillä kesti aikansa hyväksyä pysäköinnin muutoksia. Siihen tehtiin lopulta vielä muutos niin, ettei Tikkurilan ja Myyrmäen urheilupuistojen eikä Kuusijärven uudelle pysäköintipaikoille tullut maksua.

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut