Jos suunnitelmat toteutuvat, on Tikkurin paikalle tulossa nykyistä korkeampaa ja massiivisempaa rakentamista. Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy

25-kerroksinen tornitalo, näköalaravintola ja kauppahalli – tältä Dixin vieressä voisi näyttää, jos Tikkurin kauppakeskus puretaan

Mia Lindström

Mia Lindström

Tikkurin kauppakeskuksen kortteli näyttää tulevaisuudessa täysin toisenlaiselta, jos visiot alueen kehittämisestä toteutuvat.

Suunnitelmissa Tikkurin nykyinen kauppakeskus olisi tarkoitus purkaa. Sen paikalle rakennettaisiin keskustakortteli, jonka maamerkkinä olisi 25-kerroksinen asuintornitalo. Rakentaminen olisi muutenkin korkeaa alueen itäosassa, eli lähellä matkakeskus Dixiä. Toinen tornitaloista olisi 20-kerroksinen.

Tikkurilan kirkon ja Vantaan kaupungintalon puolella rakennukset olisivat matalampia.

Tikkurin kortteliin tulisi asuintalojen lisäksi liiketiloja, kuten kahviloita ja ravintoloita sisältävä kauppahalli, kulttuuritiloja ja yritysten toimitiloja.

Pysäköintipaikat tulisivat maan alle kellarikerrokseen. Autoille tulisi 600 paikkaa ja pyörille reippaasti enemmän, noin 1750 paikkaa.

Kaupungin ja kiinteistön omistajien tavoitteena on kehittää korttelista nykyistä vetovoimaisempi kaupunkikeskus. Suunnitelmat ja arkkitehtitoimisto Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy:n havainnekuvat ovat nähtävillä Vantaan kaupungin verkkosivuilla.

Kaavamuutos on alkuvaiheessa, joten muutoksia suunnitelmiin voi vielä tulla.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta voi jättää mielipiteensä 24. kesäkuuta mennessä.

Kaupunki järjestää aiheesta myös Teams-tilaisuuden 9. kesäkuuta kello 17–18.30.

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Etusivulla nyt