Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurila Festivaali on toteutumassa täydellä ohjelmistolla – Vesala, Tehosekoitin, BEHM ja muut huippuartistit keinuttavat festariväkeä heinäkuussa

Heinäkuun loppupuolelle kaavailtu Tikkurila Festivaali voidaan näillä näkymin järjestää suunnitellusti.

Festarijärjestäjä Nelonen Media kertoi torstaina, että koronaepidemian heikentyminen ja rokotusten edistyminen antaa mahdollisuuden järjestää 11 suosittua kesätapahtumaa ympäri Suomen. Tikkurila Festivaali on vuorossa 22.–24. heinäkuuta.

– Ihmisillä on valtava kaipuu festareille. Tämän hetken terveysturvallisuuskehitys näyttää todella hyvältä ja jatkuessaan mahdollistaa tapahtumien toteutuksen, arvioi tapahtumajohtaja Riikka Fagerholm tiedotteessa.

Festarijärjestäjän mukaan kaikki kesän musiikkitapahtumat suunnitellaan viranomaisten kanssa noudattaen voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia.

Seitsemässä tapahtumassa yleisön määrää rajoitetaan puoleen normaalista, ja myös esiintyjämäärä on tavallista pienempi.

Tikkurila Festivaali Vantaalla pyritään järjestämään täydellä kapasiteetillä ja jo julkistetulla ohjelmistolla

Tikkurilassa lavalle nousevat muun muassa Vesala, Tehosekoitin, BEHM, Olavi Uusivirta, J. Karjalainen, Lauri Tähkä, Apulanta, Kaija Koo, Popeda, Ellinoora, Teflon Brothers ja Vesterinen Yhtyeineen

Festarijärjestäjän mukaan kesätapahtumien toteuttamisesta edesauttaa se, että koronarokotukset ovat edenneet hyvin. Riskiryhmäläiset ja iäkkäät ympäri Suomen on rokotettu, ja kaikista yli 16-vuotiaista jo yli 45 prosenttia on rokotettu ensimmäisen kerran.

Alan etujärjestö Tapahtumateollisuus ry odottaa, että Suomen hallitus pitää lupauksensa koronarajoitteiden purkamisesta exit-suunnitelman mukaan. Ala vaatii, että tapahtumia koskevat linjaukset ja viranomaispäätökset saatetaan yhdenmukaisiksi muiden toimialojen kanssa.