Kokoontumisrajoitukset lieventymässä pääkaupunkiseudulla kesäkuussa – Eri rajoitukset ulos ja sisään

Kokoontumisrajoitukset ovat lieventymässä pääkaupunkiseudulla kesäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli torstaina, että sisätiloissa saisi kesäkuussa oleskella enintään 10 henkeä ja ulkotiloissa 50 henkeä. Edellytyksenä on, että tapahtumassa noudatetaan opetus- ja kuluttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viime syksynä antamaa ohjetta. Ohjeessa muun muassa edellytetään, että ihmisten ja seurueiden väliin jää vähintään kaksi metriä.

Tällä hetkellä kokoontumisrajoitus on 6 henkeä.

Ulkotilat voitaisiin koronanyrkin mukaan eriyttää kesäkuussa enintään 50 hengen lohkoihin. Päätös olisi voimassa kesäkuun loppuun saakka, mutta sitä pitäisi muuttaa, jos epidemiatilanne kehittyy huonompaan suuntaan.

Koronanyrkki suosittelee, että myös yksityistilaisuuksissa noudatettaisiin samoja sääntöjä kuin yleisötapahtumissakin.

Varsinaisen päätöksen yleisötilaisuuksista ja muista yleisistä kokoontumisista antaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Avi on mukana koronakoordinaatioryhmässä.

Koordinaatioryhmä suosittelee myös, että avi jatkaisi kesäkuun ajaksi päätöstään, jonka mukaan asiakkailla tai osallistujilla pitää julkisissa tiloissa olla tosiasiallinen mahdollisuus välttää lähikontaktit muihin ihmisiin.

Ensi viikolla koronanyrkki keskustelee kuntien asiakaspalvelutilojen rajatusta ja asteittaisesta avaamisesta. Niitä pyritään saamaan auki kesäkuun alusta lähtien, jos epidemiatilanne ei ainakaan pahene.

Näihin mahdollisesti pian avattaviin tiloihin kuuluu muun muassa museoita, näyttelyitä, kulttuuritaloja, kirjastoja, uimahalleja ja maauimaloita.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut