Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouluruokaa kehitetään ympäristöystävällisemmäksi Vantaalla – näin lapsia ohjataan valitsemaan ilmaston kannalta parempaa ruokaa

Ruoka: Kouluruoassa satsataan ympäristöystävällisyyteen.

Vantaalaisia lapsia ja nuoria ohjataan ensi syksystä alkaen valitsemaan lautaselle ympäristöystävällisempää ruokaa.

Linjastoille, josta koululounasta lautaselle kauhotaan, tulee Hiilidiili-merkki niiden ruokien kohdalle, joiden hiilijalanjälki on 30 prosenttia keskivertoa pienempi, kerrotaan Vantaan kaupungin tiedotteessa.

Ympäristöystävällisyys näkyy jo nyt koulu- ja päiväkotiruokailussa esimerkiksi siten, että lämmin kasvisruoka tarjotaan linjastossa ensimmäisenä.

Näin se on helpommin saatavilla lapsille ja nuorille.

Lue myös: Opiskelijat vaativat laadukkaampaa kouluruokaa Vantaalla – Vantin toimitusjohtaja: "Emme me osta huonoa lihaa tai perunoita, vaan raaka-aineet ovat kunnossa"

Tänä keväänä Vantaan päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten ateriapalveluntuottajat Vantti ja Palmia ovat myös kokeilleet erilaisia tapoja, jotta lasten ääni pääsisi paremmin kuuluviin kouluruokaan liittyvissä asioissa.

Esimerkiksi Kytöpuiston koulussa järjestettiin kampanja, jossa parannettiin lasten ja huoltajien ruokatietoisuutta sekä ruokailun viihtyisyyttä. Hämeenkylässä oppilaat tutustuivat puolestaan koulun keittiön toimintaan.