Isonkin perhejuhlan saa nyt järjestää – avi vahvistaa, mikä on sallittua

Ohje: Yrittäjä toivoo selkeää viestintää rajoituksista.

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät koske yksityistilaisuuksia, kuten häitä, valmistujaisjuhlia ja ristiäisiä. Arkisto

Tiina Örn

Yleisötilaisuuksien, kuten festareiden, järjestäminen ei ole vielä sallittua koronatilanteen takia. Myöskään isoja kaikille avoimia tapahtumia ei saa järjestää.

Vantaalla sijaitsevaa Wanha Bäckby -juhlatilaa vuokraava yrittäjä Selena Pesonen kertoo monien luulevan myös yksityisten juhlien järjestämisen olevan kiellettyä, vaikka niitä eivät ainakaan tällä hetkellä koske kuin suositukset.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella yksityistilaisuuksia suositellaan rajoitettavaksi toistaiseksi enintään kuuteen henkilöön. Kyseessä on suositus, ei määräys.

Pesonen ei ihmettele epätietoisuutta.

– Rajoituksesta puhutaan välillä julkisuudessa niin, että se saa ajattelemaan kaikenlaisten juhlien järjestämisen olevan kiellettyä. Soitin itsekin aluehallintovirastoon jokin aikaa sitten varmistaakseni, että voiko yksityisissä tiloissa järjestää yksityisiä juhlia. Minulle vastattiin, että kyllä voi.

Ravintola Backaksen yrittäjä Mireka Kantasen mielestä ohjeistukset ovat olleet sekavia.

– Meillä ravintolassa saa tällä hetkellä olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista. Yli kuuden hengen kokoontumisia ei suositella ja yli kuuden hengen yleisötilaisuuksia ei saa järjestää. Tässä on itse kullakin ollut pää sekaisin, että mikä on rajoitus ja mikä on suositus.

Yksityistilaisuuksia suositellaan järjestettäväksi ensisijaisesti ulkotiloissa. Backaksessa onkin korona-aikana hyödynnetty paljon kartanopuistoa. Se on ollut Kantasen mukaan selkeä trendi.

– Backaksessa on maalaismiljöötä juhlien viettoon jopa 33 hehtaaria.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston viestintäpäällikkö Johanna Koskela vahvistaa, etteivät avin määräämät kokoontumisrajoitukset koske yksityistilaisuuksia, kuten häitä, valmistujaisjuhlia ja ristiäisiä.

Tilanne on toinen, jos yksityistilaisuus järjestetään ravintolassa, kahvilassa tai muussa ravitsemisliikkeessä.

– Silloin on huomioitava alueella voimassa olevat ravintolatoiminnan rajoitukset ja velvoitteet, Koskela sanoo.

Hän lisää, että sairaanhoitopiirit ja kunnat voivat antaa yksityistilaisuuksien järjestämisestä alueellisia suosituksia, jotka jokaisen tulisi huomioida.

– Myös yksityistilaisuuksissa olisi hyvä noudattaa yleisiä ohjeita hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja muista järjestelyistä, joilla estetään koronavirustartuntoja, Koskela kommentoi.

Lue myös:

Edessä kaikkien aikojen hääruuhka? – "Eräs pari siirsi hääjuhliaan niin monesti, että ehti jo erota", kertoo ravintolayrittäjä

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut