Vantaakin haluaa "citysaunan" ravintoloineen veden äärelle – kaupunki tarjoaa paikkaa Keravanjoen rannalta Tikkurilasta

Tilat: Vuokrattavasta tontista järjestetään kilpailun.

Sauna-ravintolan tuleva rakennuspaikka sijaitsee Heurekan edustalla, Keravanjoen rannassa. Arkisto/Ella Kajaste
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Vantaan kaupunki haluaa Keravanjoen rannalle Tikkurilaan sauna-ravintolan ja järjestää siitä liikepaikanluovutuskilpailun kesä–lokakuussa. Sauna-ravintolan suunnittelualue sijaitsee Heurekansillan kupeessa, sen länsipuolella.

Kaupunki haluaa saunasta ja sen yhteydessä olevasta ravintolasta arkkitehtonisesti korkeatasoisen ja arvokkaaseen kulttuurimaisemaan sopivan. Lähistöllä sijaitsee sekä vanha silkkitehdas että vernissatehdas. Etelämpänä on tiedekeskus Heureka. Kilpailun voittajan kanssa tehdään pitkäaikainen vuokrasopimus.

Sauna- ja ravintolapalveluiden tuomisella joenrannalle kaupunki haluaa vahvistaa Tikkurilan vetovoimaa ja kaupunkikulttuuria sekä elävöittää kaupunkilaisten yhteistä ympäristöä. Sauna-ravintola tuo myös uudenlaista, ympärivuotista liiketoimintaa Keravanjoen rantaan.

Esimerkiksi Helsingissä meren äärellä olevat Löyly ja Allas Sea Pool saunoineen ja ravintoloineen ovat olleet menestys.

Keravanjoen rantoja on viime vuosina kunnostettu paljon ja työt jatkuvat. Åvikin rannalle on rakennettu leikkipuisto, Tikkurilankoskesta purettiin pato ja rannoille on tehty muun muassa piknik-paikkoja.

Lue myös: Tikkurilanrannan hurja muodonmuutos käyntiin: huvilatontille tulee leikkikeidas

Lue myös: Vantaan vesille pääsee narraamaan kaloja yhteisluvalla – Myös Tikkurilankoskella saa nyt viekoitella vieheellä lohikalaa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut