Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myyrinpuhoksesta tulee kulttuurikeidas – Ostoskeskuksen katolle on suunniteltu näyttävää radioasemaa

Myyrmäen kulttuurikeskittymä Myyräncolo muuttaa kesällä Kilterinmäeltä Myyrinpuhokseen.

Myyrmäen kulttuurikeskittymä Myyräncolo muuttaa kesällä Myyrinpuhoksen ostoskeskukseen. Taustalla on se, että Myyräncolon nykyinen Kilterinmäen kiinteistö puretaan asuinrakentamisen alta elokuussa.

Kulttuurikeskittymä on toiminut Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö ELO:n omistamassa entisessä laboratoriokiinteistössä keväästä 2018. Myyrinpuhoksen liki 3 000 neliön tiloihin sijoittuvat lähes kaikki Myyräncolon 30 kulttuuriyrittäjää, -toimijaa ja pienyrittäjää. Tarkoitus on, että väki on muuttanut heinäkuun puoliväliin mennessä.

– Tavoitteena on, että talossa olisi vähintään 70 toimijaa ja siellä työskentelisi 150 henkeä vuoden loppuun mennessä, kertoo hankkeen neuvotteluja vetänyt Myyrmäki-liikkeen Petteri Niskanen.

Uusiin tiloihin halutaan luoda Kaapelitehtaan tyylinen pienempi kulttuurikeidas, jossa on laaja kirjo toimijoita. Taloon sijoittuvat muun muassa äänitysstudio, tanssistudio, Street Art Vantaa, tapahtuma- ja äänentoistoyrityksiä, elokuvatoimijoita, taiteilijoita ja 1–2 radioasemaa.

– Katolle on suunniteltu lasikonttia, josta radioasema tekisi ohjelmaa. Se olisi näyttävä, valaistu rakennelma ja katseenvangitsija, Niskanen kuvaa.

Taloon tulee myös ruoka- ja pienyrityksiä, muusikoiden treenitiloja ja Myyrmäki-liikkeen tapahtumakalustolainaamo. Entisessä elokuvateatterissa avautuvat tänä vuonna tapahtuma- ja konserttitila ja kahvila. Osuuskunta Myyrmäen kulttuuritalon ylläpitämä Myyräncolo muuttaa Myyrinpuhokseen tilapäisesti – ostoskeskuksen purkua on suunniteltu, mutta kaavoituspäätöstä ei ole tehty.

– Myyräncolo voi toimia kiinteistössä ainakin kaksi vuotta, arvioi ostoskeskuksen kiinteistöpäällikkö Maunu Idänpään-Heikkilä.

Kiinteistö Oy Myyrinpuhos ja osuuskunta ovat tyytyväisiä ratkaisuun.

– Kolmasosa tiloistamme on ollut tyhjillään, ja kulttuuritoimijat ottavat ne nyt käyttöönsä, Idänpään-Heikkilä sanoo.

Osuuskunta etsii keskittymälleen pysyvämpiä tiloja, joihin se voisi siirtyä 2023–25. Kyseeseen voisi tulla vanha kiinteistö tai väliaikaistilat, Niskanen arvioi.

– Uudistilojen vuokrat ovat Myyräncololle liian korkeita.