Asukas ihmettelee, miksi roska-astia katosi suositusta puistosta Vantaan paraatipaikalla – näin kaupunki selittää

Aurinkoisen päivän ja erityisesti lämpimän illan jälkeen puistoalueitta siivoavia odottaa iso työmaa keskellä Tikkurilaa. Kirjastopuistossa iltaa istuneiden jäljiltä puiston nurmialue on peittyneenä roskiin.

– Puistotyöntekijät kertoivat yhtenä aamuna minulle, että heiltä meni kahteen pekkaan puolitoista tuntia roskien keräämiseen. Tiedän heidän olevan nopeita ja ahkeria, joten roskaa on ollut paljon, Tikkurilan keskustassa asuva Keijo Mäntyharju kertoo.

Tikkurilan katu- ja puistoalueiden siivous viikonloppujen jäljiltä aloitetaan keskeisimmiltä alueilta, torilta ja Kirjastopuistosta. Tikkurilan puistoalueita siivotaan vilkkaimpien viikonloppujen jäljiltä koko alkuviikon ajan.

Vantaan kunnossapitoyksiköstä kerrotaan, että roskaaminen on paikoitellen koronavirusrajoitusten ja säiden lämpenemisen myötä lisääntynyt niin rajusti, etteivät puhtaanapidon resurssit tunnu riittävän.

Puiston roskaisuus on ärsyttänyt Mäntyharjua pitkään. Hänen mukaansa roskaongelma paheni sen jälkeen kun puistosta poistettiin iso roskasäiliö.

– Huomasin tänä keväänä, ettei roskista enää ole. Minulle kerrottiin, että roska-astia poistettiin, koska se ei sopinut puistosuunnitelmaan. Sopivatko roskat suunnitelmaan paremmin? Mäntyharju kysyy.

Tyhjä läikkä roskiksen tilalla kummastutti myös Kirjastopuiston lävitse usein kulkevaa Ritva Mäkelää.

– Tiesin, ettei kukaan ole voinut varastaa roskista. Ajattelin, että joku on tuhonnut sen, on tehty ilkivaltaa.

Viime perjantain ja sunnuntain välisenä aikana roska-astia oli tuotu takaisin paikalleen. Kunnossapitoyksiköstä kerrotaan roskasäiliön olleen korjattavana ja tyhjennettävä.

Mäntyharju kummastelee vastausta, joka poikkeaa hänen aiemmin kaupungin työntekijältä saamastaan vastauksesta.

– Miksi iso säiliö vietiin muualle tyhjettäväksi juuri nyt puiston ollessa kovassa käytössä?

Hän toivoo astian edes vähän hillitsevän roskaamista.

– Osa puistossa aikaa viettävistä saattaa kokea, ettei roskien vieminen roskikseen ole tärkeää, koska joku ne kuitenkin siivoaa. He eivät ymmärrä, että työntekijöiden työhön kuuluu monien muidenkin alueiden huolto, Mäntyharju toteaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut