Vantaalaisessa vastaanottokeskuksessa on todettu kymmeniä koronatartuntoja – Merkittävä osa tartunnan saaneista on ollut oireettomia

Kymmenet Robert Huberin tien vastaanottokeskuksen asukkaat ja henkilökunnan jäsenet ovat saaneet koronavirustartunnan. Tiina Örn/arkistokuva

Robert Huberin tien vastaanottokeskuksessa Veromiehessä on todettu toukokuun aikana yhteensä 59 koronavirustartuntaa, kertoo Vantaan kaupunki tiedotteessaan.

Tartunnoista 49 on ollut vastaanottokeskuksen asukkailla ja 10 henkilökunnan jäsenillä.

Merkittävä osa tartunnoista on todettu henkilöillä, joilla ei ole ollut koronavirukseen viittaavia oireita.

Osa positiivisista testituloksista liittyy todennäköisesti aiemmin sairastettuun tautiin.

Koronavirustesti voi antaa positiivisen tuloksen jopa kuuden kuukauden ajan tartunnan saamisen jälkeen.

Vastaanottokeskuksen asukkailla todetut tartunnat ovat mukana Vantaan koronavirustartuntaluvuissa. Ne selittävätkin osittain viime viikkojen aiempaa korkeampia tartuntamääriä Vantaalla.

Toukokuun ensimmäiset tartunnat todettiin kahdella vastaanottokeskuksen osastolla. Tartuntojen vuoksi näillä osastoilla toteutettiin seulonta koronavirustesteillä viikolla 20, jolloin positiivisen testituloksen sai 16 henkilöä.

Lisäksi vastaanottokeskuksen henkilökuntaa kehotettiin hakeutumaan koronavirustestiin, minkä myötä henkilöstön jäsenillä todettiin lisää tartuntoja.

Todettujen tartuntojen vuoksi Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö päätyi suosittelemaan koko vastaanottokeskuksen kattavaa koronavirusseulontaa. Seulonta toteutettiin 24. toukokuuta, ja siinä positiivisen testituloksen sai 19 henkilöä.

Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö seuraa aktiivisesti vastaanottokeskuksen tartuntatilannetta.

Tartunnan saaneet on asetettu eristykseen, kunnes heidän tartuttavuusaikansa päättyy. Tartunnalle altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin, kunnes heillä ei ole enää sairastumisriskiä.

Lisäksi tartunnalle altistuneet ohjataan koronavirustestiin karanteenin aikana.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut