Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan kaupunki maksaa Tikkurilan jättiterassille 65 000 euron kukkalaatikot – kokonaiskustannukset kaupungille yli 110 000 euroa

Kesä: Vuokraa kaupunki perii terassiyrittäjältä 1 000 euroa kuussa.

Tikkurilan keskustan jättiterassi aukeaa perjantaina 4. kesäkuuta.

Terassia pyörittävä yrittäjä Jarkko Sistonen kertoo mukaan tulevien yritysten nimiä julkaistavan pikkuhiljaa. Varmaa on, että mukana ovat Siipiweikot ja Bites Burgers.

Patioksi nimetty j ättiterassi maksaa kaupungille vuokraa 1 000 euroa kuukaudessa. Asian vahvistaa Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin. Terassille tulevat kalusteet ja parhaillaan rakenteilla olevan esiintymislavan maksaa terassiyrittäjä.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi Vantaan Sanomille toukokuun alussa, että kaupunki kustantaa terassille vain kukkalaatikot, jotka siirtyvät kesän jälkeen kaupungin käyttöön. Nyt on selvää, että kaupunki vastaa myös alueen asvaltoinnista. Kaupunki kustantaa myös alueen jätehuollon, sähköistyksen, puhtaan veden ja saniteettitilat.

Mitä hanke tulee maksamaan kaupungille?

– Kaikki kustannukset eivät ole vielä selvillä, mutta yksittäinen suurin kuluerä ovat kukkalaatikot. Kustannukset ovat tällä hetkellä 110 000 euroa, josta kukkalaatikot istutuksineen maksavat 65 000 euroa. Kukkalaatikot eivät ole kaupungin kertainvestointi, ne olisi hankittu joka tapauksessa ensi vuoden aikana. Käytännössä Pation kustannukset vastaavat meille yhden lumipyrypäivän hintaa.

Westlin toteaa kohteen laajuuden selviävän vähitellen, koska ”liikkeelle jouduttiin lähtemään todella vauhdikkaasti”.

– Hankkeeseen ryhdyttiin vasta huhtikuun puolessavälissä aivan olemattomilla henkilöresursseilla.

Westlin kuvaa terassia tärkeäksi kokeilukohteeksi, jossa kerätään tietoa toiminnan laajuudesta, organisoinnista ja kustannuksista tulevia vuosia varten. Kaupungin tahtotila on, että toiminnasta muodostuu pysyvää, vaikka tontti osoitteessa Kielotie 13 poistuukin terassikäytöstä ensi vuoden alussa.

– Hyvin mielellämme kävisimme alueen ravintolayrittäjien kanssa vuoropuhelua, missä ja miten toimintaa hoidetaan jatkossa, Westlin sanoo.

Lue myös:

Yrittäjä: Tikkurilan jättiterassille mukaan myös vantaalaisia ravintoloita – Patiolla satsataan monipuoliseen ruokatarjontaan

Jättiterassi tulee keskelle Tikkurilaa – Kaupunginjohtaja iloitsee terassista, paikallisen yrittäjän mielestä hanke on osaamattomasti hoidettu

Tikkurilaan suunnitteilla suuri kesäterassi – mallia Helsingin Senaatintorin kesäkeskittymästä