Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysyntä ei riittänyt: Omistusasunnot muutetaan 47 asunnon vuokrataloksi Kivistössä – Kivistölaisten harras toive toteutumassa ensi vuonna

Kivistö: Skanska joutuu muuttamaan omistuskohteensa vuokrataloksi. Useasti viivästyneen liike- ja palvelukeskuksen rakentaminen etenee sen sijaan nyt aikataulussa.

Rakennusyhtiö Skanska haluaa rakentaa Kivistöön 47 asunnon vuokrakerrostalon aiemmin suunnitellun omistusasuntokohteen sijaan. Skanskan mukaan syynä muutokseen on omistusasuntojen heikentynyt kysyntä.

Skanskan aluejohtaja Juhani Aspara sanoo, että Kivistössä omistusasuntojen ylitarjonta syntyi 2018–2019, kun alueelle valmistui samaan aikaan paljon omistusasuntoja.

– Asuntojen myyntiajat venyivät ja uusien kohteiden aloituksia viivästyi. Nyt ylitarjonta on vähitellen tasaantumassa, ja uusia asuntoja on verraten vähän tarjolla, Aspara sanoo.

Uusi vuokrakerrostalo on aikomus rakentaa kortteliin, johon tulee neljä ulkoasultaan samanlaista taloa. Skanskassa odotetaan, että kaupunginhallitus hyväksyisi muuttuneen hankkeen.

Asia oli kaupunginhallituksessa esillä maanantaina, mutta se jäi vielä pöydälle.

– Olemme valmiita aloittamaan rakentamisen heti kun kaupunginhallituksen päätös tulee.

Perheasuntojahan Kivistöön on kaivattu.

Samaan kortteliin on nousemassa myös toinen uusi Skanskan rakentama kerrostalo, johon tulee perheille sopivia omistusasuntoja. Asparan mukaan uudessa omistuskohteessa asuntojen keskipinta-ala on 75 neliötä ja niiden keskineliöhinta jää alle kaupungin asettaman kohtuuhintaisuuden rajan eli 4 450 euron.

Aspara arvioi, että perheasunnoille tulee olemaan kysyntää Kivistössä.

– Perheasuntojahan Kivistöön on kaivattu. Uusien asuntojen hinta jää alle alueen keskineliöhintojen, jotka ovat nyt yli 5 000 euroa.

Aspara on luottavainen siihen, että Kivistöstä alkaa kuulua yhä enemmän hyviä uutisia.

– Kivistöstä on hyvät yhteydet ja luonto on lähellä. Jos ja kun alueelle suunniteltu palvelukeskus valmistuu, lisää se alueen vetovoimaa.

Kivistön puutteelliset palvelut nousivat esiin viimeksi, kun Vantaan Sanomat kysyi rakennusyhtiöiden näkemyksiä uudiskohteiden kysynnästä (VS 26.5.).

Kivistössä odotetaan hartaasti, että useiden viivästysten jälkeen rakenteille saatu liike- ja palvelukeskus valmistuu. Hankkeesta vastaavan rakennusyhtiö Lehto Tilat Oy:n aluejohtaja Heikki Schemeikka sanoo, että rakennustyö etenee aikataulussa. Tällä hetkellä käynnissä ovat maanrakennustyöt.

– Tavoitteemme on, että palvelukeskuksen kaikki tilat ovat valmiina 2022 loppuun mennessä. Siihen päästään, jos mikään yllättävä seikka, kuten koronatilanteen huonontuminen, ei viivästytä työtä.

Palvelukeskukseen on tulossa Lidl ja S-market ja kaupungin palveluista terveysasema, kirjasto ja nuorisotilat.

Lue aiempi juttu:

Asuntorakentaminen väheni roimasti Vantaalla, ja omistusasuntojen keskineliöhinnat ovat nyt 4 000–7 000 euroa – kehäradan varrelta löytyy edullinen alue, jota asukkaat kehuvat