Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Remontissa oleva Hakunilan uimahallin iso allas avautuu uimareille arviolta heinäkuussa – Allastöiden lisäksi nyt korjataan katosta löytyneitä halkeamia

Hakunilan uimahallin allasremontti on pysynyt aikataulussa. Nykyarvion mukaan remontti valmistuu kesäkuun lopussa ja 25 metrin allas avautuu asiakkaille heinäkuun puolivälissä.

–  Työt ovat vielä aikataulussa, mutta paineita on Englannin terästoimituksissa brexitin tuomien tullausten takia, kertoo Vantaan kunnossapitopäällikkö Jussi-Pekka Sojakka.

Isoa betoniallasta on uusittu teräsrakenteiseksi vuoden alusta lähtien, koska allaslaatoitus oli vaurioitunut.

– Allas muutetaan teräsaltaaksi betonirakenteiden vaurioiden takia. Kyse on 700 000 euron remontista, Sojakka sanoo.

Samalla on korjattu myös puisista kattorakenteista löytyneitä halkeamia.

– Vauriokorjauksia jatketaan tulevilla kesätauoilla.

Kaupungin kiinteistöjä hallinnoiva tilakeskus ei Vantaan Sanomien pyynnöstä huolimatta ottanut kantaa kattovaurioiden vakavuuteen.

Alkujaan 1970 valmistuneessa Hakunilan uimahallissa on tehty viime vuosina paljon remonttia. Viime vuonna terapia-allas muutettiin teräsaltaaksi irronneiden betonilaattojen takia. Sojakan mukaan laattojen kiinnitys oli vaurioitunut muun muassa kemiallisen reaktion seurauksena.

Terapia-allas rakennettiin hallin peruskorjauksen yhteydessä 2012. Vantaan tilakeskusjohtaja Pekka Wallenius kertoo, ettei ole saatu varmuutta, onko laatoituksessa tehty selkeä virhe.

Hän huomauttaa, että uimahallien remontointi on vaativaa ja ongelmia voi tulla, vaikka rakentajat olisi koettu hyväksi.

Myöskään vuonna 2012 rakennetut höyrysaunat eivät ole tyydyttäneet kaikkia. Kiukaita ei ole voitu pitää päällä koko ajan, koska järjestelmä vaatii ajoittain jäähdytystä. Siksi sauna on ollut välillä kylmä päivällä.

Saunajärjestelmää ei olla uusimassa eikä edessä ole muutakaan isoa remonttia.

– Toki halleissa pitää tehdä vuotuisia kunnostustöitä: esimerkiksi lauteita täytyy uusia, Sojakka sanoo.

Tällä hetkellä rajoitettu asiakaskunta voi käyttää lasten-, kahluu-, kylmä- ja terapia-altaita.