Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiekkaharjun uusi vesitorni on viimein käytössä – Nämä ovat tornin mitat

Hiekkaharjun uuden vesitornin piti alun perin olla käyttövalmis maaliskuussa 2019. Käyttöönotto viivästyi moneen otteeseen, mutta nyt Helsingin seudun ympäristöpalveluilla (HSY:llä) on hyviä uutisia: vesitorni on otettu vedenjakelukäyttöön torstaina 27. toukokuuta.

Vesitorni turvaa vedenjakelua, sen kautta virtaa vettä vesijohtoihin Itä-Vantaalla. Tornin säiliössä on vettä kahdeksan miljoonaa litraa.

Ennen käyttöönottoa tornin vesisäiliö pestiin ja desinfioitiin perusteellisesti. Säiliön täyttäminen ja desinfioinnin jälkeinen tyhjentäminen viemäriin veivät useita viikkoja. Samalla tarkistettiin, että torni on kaikilta osin valmis käyttöön otettavaksi.

Uuden tornin tultua käyttöön vanha vesitorni kytketään irti vesijohtoverkostosta ja tornin säiliö tyhjennetään osittain vedestä. Loppu vedestä tyhjennetään, kun tornin purku käynnistyy. Vanhan tornin purkuhankkeen valmistelu on käynnissä ja purkutyöt alkavat näillä näkymin syksyllä.

Vesitornin tehtävänä on varastoida vettä ja pitää yllä tasaista vedenpainetta vesijohtoverkostossa. Torni myös turvaa veden riittävyyden huippukulutuksen aikana.

Uuden vesitornin säiliöön sopii vettä 8 miljoonaa litraa, tornin korkeus on 47 metriä ja säiliön ulkohalkaisija on 40 metriä ja jalan ulkohalkaisija on 8,7 metriä.

HSY:llä on Vantaalla neljä vesitornia. Hiekkaharjun lisäksi vesitorni on Hakunilassa, Myyrmäessä ja Korsossa. Hiekkaharjun uusi vesitorni on niistä tilavuudeltaan suurin.

Lue myös:

Hiekkaharjun vesitornia on rakennettu jo kolme vuotta eikä kukaan vieläkään tiedä sen käyttöönottopäivää