Vantaan Yrittäjät penää tasapuolisuutta Tikkurilan terassihankkeeseen – "Potku nivusiin paikallisille ravintolayrittäjille"

Terassikeskittymä Patio toimii kesän ajan keskellä Tikkurilaa. Myöhemmin paikalle rakennetaan kaupungin uusi virastotalo. Arkisto/Tiina Örn
Mia Lindström

Mia Lindström

Vantaan Yrittäjät kritisoi Vantaan kaupungin tapaa hoitaa Tikkurilaan tällä viikolla avattavaa terassikeskittymää ja kuvaa kannanotossaan toimintaa "potkuksi nivusiin paikallisille ravintolayrittäjille".

Vantaan Sanomat kertoi viime viikolla, että Tikkurilan jättiterassin kustannukset kaupungille ovat arviolta 110 000 euroa.

Kaupunki on asfaltoinut alueen ja vastaan myös sen jätehuollosta, sähköistyksestä, puhtaasta vedestä ja saniteettitiloista.

Kaupunki perii vuokraa terassin vuokranneelta yrittäjältä 1000 euroa kuukaudessa.

Vantaalaisten pk-yrittäjien etua ajava järjestö muistuttaa kannaotossaan, että Helsinki kerää omassa terassikeskittymässään Kasarmitorilla vuokratuottoja kultakin yrittäjältä 2 500 euroa kuukaudessa + 12 prosenttia liikevaihdosta.

Helsingin keskittymässä on mukana 12 toimijaa. Vuokratuottoa kertyy Vantaan Yrittäjien mukaan siten minimissään 30 000 euroa kuukaudessa.

Vantaan Yrittäjät on aiemmin toivonut, että terassin yrittäjiksi valittaisiin paikallisia yrittäjiä. Tämä toive onkin osittain toteutumassa, sillä Pation 8–10 toimijasta osa on vantaalaisia.

Tuoreessa kannanotossaan Vantaan Yrittäjät kritisoi kaupunkia kuitenkin siitä, että Tikkurilan terassin anniskeluoikeudet ovat yhdellä yrittäjällä. Näin yksi yrittäjä saa anniskeluluvan myötä merkittävän liiketuoton, sillä tuotto terassilla tehdään alkoholinmyynnillä.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut