Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan hotellit odottavat kesävieraita toiveikkaana – osa hotelleista on vielä kiinni

Yöpyminen: Kotimaiset matkailijat paikkaavat nyt ulkomaisten matkustajien aukkoa majoituspaikoissa.

Koronarajoitukset ovat helpottamassa, mutta kaikki Vantaalla sijaitsevat hotellit eivät ole edelleenkään auki. Eikä kaikkia avata koko kesänä, kuten Hämeenkylän kartanoa.

Scandicin Vantaalla operoimista hotelleista auki ovat Scandic Airport, Hilton Helsinki Airport ja Scandic Aviacongress. Kiinni ovat Scandic Aviapolis ja Holiday Inn Helsinki – Vantaa Airport.

Tiedotuspäällikkö Johanna Uimonen sanoo, että näillä näkymin suljettuna olevat hotellit avataan myöhemmin kesällä tai syksyllä.

– Olemme valmiina avaamaan hotellit nopeastikin, mikäli kysyntä piristyy merkittävästi, Uimonen kertoo.

Odottava tunnelma hotelleissa on nyt myönteisempi kuin aiemmin tänä vuonna.

– Näemme valoa ja positiivisia signaaleja hotelleidemme asiakasmäärissä osittain johtuen lentokentän piristyneestä toiminnasta.

Pääosa yöpyjistä on kotimaisia työ- ja vapaa-ajanmatkailijoita, koska matkustusrajoitukset ovat vielä tiukkoja.

– Varaukset tulevat edelleen hyvin lähellä majoitusajankohtaa, Uimonen jatkaa.

Clarion Hotel Aviapolis avasi kuuden viikon sulun jälkeen 19. huhtikuuta.

– Lentokentän läheisyydessä tietysti lentomatkustus vaikuttaa suuresti kaikkeen, mutta olemme silti kesän suhteen positiivisin mielin, kuvailee markkinointipäällikkö Outi Hartman.

– Kovasti odotamme, että seuraavien ravintoloita koskevien rajoitusten purkamisen myötä pystyisimme pitämään Kitchen & Table -ravintolaamme jo hieman pidempään kuin kello 20:een saakka auki.

Huonemäärältään Suomen suurimmassa hotellissa, Break Sokos Hotel Flamingossakin, kesää odotetaan myönteisissä tunnelmissa, sanoo hotellijohtaja Päivi Holappa. Kun hotellin yhteydessä olevan viihdekeskuksen kylpylä ja muut toiminnot jouduttiin pitämään kiinni maaliskuun alusta vappuun, se rokotti hotellin viikonloppuvieraiden määrää. Mutta nyt näyttää selvästi paremmalta.

– Meille on lukuisia syitä tulla.

Original Sokos Hotel Vantaa avattiin sulun jälkeen huhtikuussa, mutta koronarajoitukset estävät vielä rakennuksessa olevien kaikkien tilojen, kuten tanssi- ja keikkaravintola Tulisuudelman, avaamisen.

Kesällä on majoittujien markkinat, sillä hotelleilla on paljon tarjouksia.

Aikaisempinakin vuosina on ollut kesätarjouksia, mutta tänä kesänä niitä on erityisen paljon. Kun varsinkin ulkomaisia ryhmämatkustajia on vähän, houkutellaan alennushinnoilla ja edullisemmilla lisäpalveluilla kotimaisia yöpyjiä heidän tilalleen.

Lue myös: Matkailijoiden yöpymiset romahtivat etenkin pääkaupunkiseudulla – kurjia lukemia ympäri maata

Lue myös: Suomen suurimmassa hotellissa on vain muutamia asiakkaita – "Toiminta on täysin lamaantunutta"

Lue myös: Hotelli poisti minibaarit huoneista – näin kävi