Nyt on teatteritäkyjä tarjolla – Vantaan Näyttämö tuuttaa kesään naurua, laulua ja tragiikkaa ja toivoo parasta veitsenterällä keikkuvalle taloudelleen

Vantaan Näyttämö ei varmastikaan turhaan saanut Vantaan kaupungin kulttuuripalkintoa viime vuoden joulukuussa ”vuosikymmenten aikana laadukkaiden harrastajateatteriesitysten eteen tehdystä työstä”.

Vaikka saadut 10 000 euroa ovat jo huvenneet kiinteisiin juokseviin kuluihin, kuten tilavuokraan, eikä esitystuottoja ole ollut mahdollista saada pian puoleentoista vuoteen, olemassaolostaan toden teolla kamppaileva teatteri puskee kesään neljä tuotantoa ja jaksaa pitää toivon liekkiä yllä.

Kahden esityksen verran viime syksynä lavalle ehtinyt Pihatalkoot alkoi pyöriä viime torstaina, perjantaina 11. kesäkuuta saa ensi iltansa näytelmä Viisi naista kappelissa, 19. kesäkuuta luvassa on Badding-konsertti, jossa yhtenä solistina esiintyy Rauli Somerjoen veljentytär Katri Somerjoki, ja elokuussa saa vuoron kesän päätuotanto, maestrosta itsestään kertova musikaali Tähdet, tähdet.

– Olemme odottaneet kuin kuuta nousevaa esittämään pääsyä, Vantaan Näyttämöyhdistyksen puheenjohtaja Simo Lappalainen sanoo. Sitten tulee raskas huokaus.

– Odotamme myös sitä, höllentäisikö avi tälläkin alueella yleisörajoituksia puolen kuun paikkeilla. Silloin meillä olisi ainakin teoreettiset mahdollisuudet selvitä taloudellisesti.

Yhdistyksen jäsenistö on jo kantanut kortensa koronakekoon maksamalla korotettuja jäsenmaksuja ja lisäksi kannatusmaksuja.

Vaa’ankielistä vakavin on elokuinen musikaali, jonka piti olla esityksessä jo viime kesänä. Sitä ei voi enää siirtää eikä peruminenkaan kannata mittavien sopimussakkojen vuoksi.

Musikaalin kuluihin käytetään koko Badding-konsertilla saatava tuotto ja lisärahoitusta tarvittaisiin rutkasti lisää kesän lipputuloista.

Koettelevasta tilanteesta huolimatta teatterissa nauretaan nyt makeasti. Kesä on polkaistu käyntiin hulvattomalla komedialla, joka syntyy yhtälöstä taloyhtiön uusi asukas, muutosvastarinta ja pihatalkoot. Näytelmästä on vielä neljä esitystä, seuraavaksi sunnuntaina.

– Tulukee ihimiset kahtomaan, nythän pääsee lähes privaattiesityksiin, kun yleisörajoitus on 10 henkilöä, Lappalainen heittää.

Ensi viikolla ensi-iltansa saava Arto Seppälän kirjoittama ja useissa teattereissa aina New Yorkia myöten esitetty Viisi naista kappelissa on Lappalaisen oma ohjaus.

– Se on huippuhieno teksti, eikä löydy samanlaista näytelmää, jossa viisi tasaväkistä naista on samaan aikaan lavalla. Eli kaikilla viidellä on iso rooli.

Lappalainen kertoo näytelmän menneen tunteisiin, kun hän näki sen ensi kerran.

– Itkin ja nauroin ja ajattelin, että tämä pitää tehdä joskus itsekin.

– Nyt teen sitä jo kolmatta kertaa.

Vantaan Näyttämön ohjelmisto: vantaannayttamo.fi

Lue myös:

Vantaan näyttämö vie katsojat saunan taakse ja vapauttaa turhista itsesyytöksistä

Vantaa Näyttämön lastennäytelmää esitetty lähes tyhjille katsomoille – Yhdistyksen puheenjohtaja: "Pulassa ollaan"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut