Myyrmäen Paalutorilla 50 kesätapahtumaa – Kesälavalla juhannustanssit, liikuntaa, konsertteja

Viihde: Kesälava elävöittää Vantaata ja auttaa kulttuurialan ammattilaisia.

Velmun toiminnanjohtaja Tommi Ouvisen ja Kesälavan yhteyshenkilö Jane Mannisen mukaan tapahtumissa on aina mukana vantaalaisia. Lava tarjoaa työtä myös freelancereille. Tiina Örn

Tiina Örn

Myyrmäen Paalutorille rakennetaan parhaillaan Kesälavaa. Lava tuo Paalutorille kesä-heinäkuun aikana 50 kaikille avointa ilmaistapahtumaa.

– Kesälavaidea syntyi kaupunginjohtaja Ritva Viljasen tahdosta elävöittää kaupunkia, toteaa Vantaan kulttuuripäällikkö Reeli Karimäki.

Kaupungin elävöittämisen lisäksi tarkoituksena on helpottaa kulttuuri- ja tapahtuma-alan ahdinkoa.

– Kesälava toteutetaan kokonaan vantaalaisin voimin, Karimäki sanoo.

Kesälavan tuotannosta vastaa Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu ry.

Kesälavalla tapahtuu keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Tavoitteena on, että tarjonnassa olisi jokaiselle jotakin. Ei yksinomaan musiikkia, vaan myös liikuntatapahtumia ja ohjelmaa lapsille.

Kesälava toteutetaan kokonaan vantaalaisin voimin.

– Paikallisten seurojen ja amatööritaiteilijoiden, tanssiryhmien sekä nuorten aloittelevien taiteilijoiden on mahdollista esiintyä lavalla. Ohjelmassa on myös nimekkäiden artistien esiintymisiä, Karimäki kuvaa.

Kaupunki on ohjeistanut tapahtumien organisointia niin, että Kesälavalla tulee olla vain hyvän mielen tapahtumia. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään 18. kesäkuuta.

Juhannusaattona Kesälavalla vietetään kaupunkijuhannusta ja tanssitaan elävän musiikin tahdissa. Myöhemmin aattoiltana on muuta keskikesän juhlaan sopivaa ohjelmaa.

Toiminnanjohtaja Tommi Ouvinen kertoo Velmun tuottavan Kesälavan kaupungille avaimet käteen -periaatteella. Työtä riittää, mutta tavoite on kirkas: vantaalaisille halutaan tarjota mahdollisuus kohtaamisiin kasvokkain.

– Yhdessäolo on se juttu, jota ihmiset ovat kaivanneet tosi paljon. Emme voineet olla tarttumatta näin hyvää ideaan, kun kaupunki esitti sen keväällä meille esitti, Ouvinen sanoo.

Hän toteaa, että melko pienellä budjetilla toteutetaan suuri määrä tapahtumia.

Karimäki korostaa, ettei raha jää järjestäjien taskuihin.

– Velmu ei tee tästä tiliä.

Lava tulee työllistämään yhdistyksiä, freelancetaiteilijoita ja muita tapahtuma-alan toimijoita. Kesälava tapahtumineen maksaa kaupungille 65 000 euroa. Summasta menee 20 000 euroa vantaalaisille artisteille ja noin 25 000 euroa vantaalaisten kulttuuri- ja tapahtuma-alan yritysten ja työntekijöiden kuluihin. Kuluja tulee lavan rakentamisesta, valaistuksesta, äänentoistosta ja muista järjestelyistä. Kontti maksaa noin 5 000 euroa.

– Jotain pieniä lisäkustannuksia saattaa tulla noiden lisäksi, Karimäki sanoo.

Koronapandemia luo tapahtumien ylle edelleen epävarmuuden varjon.

– Huomioimme tietenkin kaikki kulloinkin voimassa olevat rajoitukset. Koronan takia siirsimme ensimmäisen tapahtuman ajankohtaa kahdella viikolla. Sen piti olla alun perin jo kesäkuun alussa, Ouvinen sanoo.

Aivan vastaavaa Vantaalla ei ole toteutettu aiemmin. Karimäen mukaan Kesälavaa voi jossain mielessä verrata Espan lavaan, mutta ”meininki on kuitenkin eri”.

Paalutorin lavalla on tapahtumia heinäkuun loppuun asti. Sen jälkeen kaupungin elävöittämistä jatkaa Martinuksen Backstage, joka viihdyttää Martinuksen pihalla 6. elokuuta – 4. syyskuuta.

Juttua muokattu 8.6. kello 14.30. Martinuksen Backstagella on toimintaa 6. elokuuta alkaen. Toiminta päättyy 4. syyskuuta.

Ohjelma

Kesälava kaipaa lisää esiintyjiä

Kesälavalle mahtuu vielä ohjelmaa, kuten esittävää taidetta ja liikunnallisia aktiviteetteja. Ohjelmaa esitetään 6 metriä leveältä ja 2,5 metriä syvältä lavalta.

Esimerkiksi pienet bändit, lapsille suunnatut esitykset, monologit, sirkustaide, erilaiset ryhmäliikunnat kuten jooga, tai chi tai tanssi, ovat tervetulleita.

Ohjelmistoon voi hakea lähettämällä järjestäjän tiedot ja lyhyen kuvauksen osoitteeseen kesalava@vantaa.fi.

Kesälavan koko ohjelma julkistetaan 10. kesäkuuta ja kaikki tapahtumat löytyvät Vantaan tapahtumakalenterista osoitteesta tapahtumat.vantaa.fi.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut