Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivistön tapahtuma-areena hakee rakentajaa laajennettavalle suunnitelmalleen, johon kuuluu nyt myös maalämpövoimala

Tilat: Areenalla arvioidaan järjestettävän satoja erilaisia tapahtumia vuodessa.

Arena 3.3-yhtiön tapahtuma-areenahanke Kivistössä etenee ja tarkentuu. Yhtiö on etsimässä suunnittelemalleen Kivistön tapahtuma-areenalle rakentajaa, kertoo projektijohtaja Esa Sillanpää. Hän on myös areenayhtiön hallituksen jäsen ja osakas.

– Rakentajaksi valitun kanssa yhdessä haetaan sitten rakennussuunnittelijaa, Sillanpää jatkaa.

Areenaa suunnitellaan aivan Kivistön aseman viereen, Hämeenlinnanväylän tuntumaan.

Samaan aikaan halliyhtiö on hakemassa Vantaan kaupungilta vuonna 2019 saadulle tonttivaraukselleen laajennusta ja pidennystä.

Kaupunginhallitus jätti hakemuksen toukokuussa pöydälle saadakseen lisätietoja ja päivitystä hankkeen etenemisestä. Asia tulee seuraavaan kaupunginhallituksen kokoukseen ensi viikolla.

Tonttivarauksen laajennus- ja pidennystarve johtuu siitä, että jalkapallon ja kulttuurin tapahtuma-areenasta kaavaillaan alkuperäistä suurempaa. Siinä on tilaa noin 80 000 neliömetriä. Katsomoon mahtuu konserteissa enimmillään 32 000 henkeä ja otteluissa 17 000. Aiemmat luvut olivat 23 500 ja 13 000. Kustannusarviokin nousi noin 100 miljoonaan euroon.

Areenan arvioitu valmistumisvuosi on 2025.

Suurempaa hallia ryhdyttiin suunnittelemaan tapahtumajärjestäjien logististen toiveiden vuoksi. Sillanpää sanoo, että areenasta ei tule vain suurten megakonserttien pitopaikka. Viime vuosina Helsingistä on suljettu keskikokoisia keikkapaikkoja ja Sillanpään mukaan siihenkin tarpeeseen areena vastaa.

– Sinne pystytään tekemään 3 000–5 000 katsomo, koska hallin katsomon alla on korkeaa tilaa.

Areenan ja sen ravintolamaailman yhteyteen on tulossa myös noin 240 huoneen hotelli, maanalainen pysäköintihalli ja maalämpövoimala. Sillanpää kertoo, että ne kaikki ovat kaupan, kuten hallin nimikin. Areenan tontti vuokrataan kaupungilta.

Hän arvioi, että areenassa pidetään vuodessa noin 500 tapahtumaa.

Lue myös: Nimekkäät liikemiehet puuhaavat jättiareenaa nyt Vantaalle – "Espoon päättäjät eivät saaneet järjestettyä tonttia"

Lue myös: Kivistö voi saada monitoimihallin ennen kauppakeskusta – "Lähtökohtaisesti mahdollista"