Tyhjenikö juomapullo kesken päivän? Pääkaupunkiseudulla sen voi täyttää ilmaiseksi yli 70 paikassa

Helsinki Biennaalissa on käytössä HSY:n hanavesibaari. HSY

Minna Harmaala

Jos vesipullo tyhjenee helteisessä kaupungissa, nestetasapainon säilyttämiseen ei välttämättä tarvitse ostaa juomaa kaupasta.

HSY muistuttaa tiedotteessaan, että sen 76 vesipostia ovat käytössä koko kesän ajan Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Vesipostit ovat käytössä huhtikuusta lokakuuhun asti.

Vesipostin vesi on ilmaista. Juomaa janoava tarvitsee ainoastaan oman pullon tai lasin täytettäväksi.

Vesiposti löytyy esimerkiksi Helsingin Kauppatorilta ja toinen heti Kolera-altaan vastakkaiselta puolelta, Vanhan Kauppahallin edustalta, selviää HSY:n kartasta. Lisäksi vesiposteja on esimerkiksi Hietaniemen uimarannalla ja Mustikkamaalla.

Vantaalla vesiposteja on muun muassa Hakunilassa ja Ylästössä.

Espoossa juomaa saa esimerkiksi Tapiolasta Espoon kulttuurikeskuksen läheltä ja keskustasta Espoontorilta.

Lisäksi HSY:llä on hanavesibaari Helsinki Biennaalissa Vallisaaressa 12.6–30.8 Sen löytää heti yhteysaluslaiturin jälkeen ensimmäisen kahvilan vierestä.

Vesiposteista tulee samaa hanavettä kuin pääkaupunkiseudun kotihanoistakin. HSY:n sivuilla kerrotaan, että vesi on korkealaatuista ja täyttää erinomaisesti sosiaali- ja terveysministeriön talousvesiasetuksen laatuvaatimukset ja -tavoitteet. Useimmat eivät HSY:n mukaan maista vedessä olevaa pientä kloorimäärää, mutta herkimmät voivat aistia hienoisen klooriaromin.

Hanavesi on ilmastoystävällisempi ja taloudellisempi vaihtoehto pullovedelle, HSY muistutti viime vuonna.

HSY:n mukaan veden puhdistuksen ja jakelun tuottama hiilijalanjälki on pääkaupunkiseudulla vain 0,004 grammaa puolta vesilitraa kohden, kun esimerkiksi virvoitusjuoman tuottama hiilijalanjälki on noin 550 grammaa puolta litraa kohden.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut