Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennakkoäänestys mahdollistaa sen, että voi käyttää äänioikeuttaan, missä tahansa äänestyspaikassa Suomessa. Mahdollisuutta äänestää muualla kuin kotikunnassa tai omalla äänestysalueella hyödynsi 5 288 vantaalaista.

He äänestivät sadoissa eri paikoissa eri puolilla maata. Eteläisin vantaalaisten käyttämistä ennakkoäänestyspaikoista oli Hangossa ja pohjoisin Inarissa.

Kaikkein suosituimmaksi ennakkoäänestyspaikaksi Vantaan ulkopuolella nousi Helsingissä Malmin entisellä lentokentän aukiolla. Sillä äänesti yhteensä 419 vantaalaista.

Muut paikat tulevat kaukana perässä. Seuraavaksi suosituin paikka oli sekin Helsingissä Töölön kisahalli, joka jakoi kakkospaikan Jakomäen kirjaston kanssa. Molemmissa kävi 78 vantaalaista äänestäjää.

Kolmanneksi eniten, 77, vantaalaisia kävi tiputtamassa vaalilippunsa Keskustakirjasto Oodissa.

Lähikunnissakin vantaalaiset äänestivät ja isommissa kaupungeissa, kuten Turussa, Tampereella, Oulussa, Vaasassa, Kuopiossa ja Rovaniemellä.

Äänestyspaikkakunnissa näkyvät myös kesämökkipitäjät, kuten Mäntyharju ja Savonlinna.

Vantaan äänestyspaikoista kaikkein eniten äänestäjiä, siis myös ulkopaikkakuntalaisia, houkutteli Myyrmäen kirjasto, jossa kirjattiin 7 626 äänestäjää.

Seuraavaksi eniten äänestettiin Koivukylän K-citymarketissa, 5 680 äänestäjää, ja kolmanneksi eniten kauppakeskus Jumbossa, 4 686 äänestäjää.

Yli 4 000 äänestäjää kävi myös Tikkurilan Prismassa ja monitoimikeskus Lumossa Korsossa.