Kuusijärven pysäköintitilanne ja liikenneturvallisuus paranevat: pian alkaa uuden ajoliittymän ja loppukesällä 160 parkkipaikan rakentaminen

Parannus: Koko pysäköintialue on valmis alkusyksystä 2023.

Viimeistään ensi vuoden syksyllä Kuusijärven ulkoilualueelle ajetaan eri reittiä kuin nyt. Uusi ajoliittymä Lahdentieltä rakennetaan nykyisestä liittymästä noin 300 metriä pohjoiseen päin. Sen rakentaminen alkaa kesäkuun aikana, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Ajoliittymän nimeksi tulee Kuusijärventie.

Pysäköintialueen rakennustöiden aloitus on viivästynyt joillakin kuukausilla, koska ennen rakentamista alueelta piti purkaa siirtoverkkoyhtiön linkkimasto ja se on kestänyt odotettua kauemmin.

Kun uusi liittymä otetaan käyttöön, nykyinen tie jää kevyen liikenteen käyttöön ja se saa nimen Kuusijärvenpolku.

Kun vanha liittymä jää vain kevyen liikenteen käyttöön, se lisää jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuutta suositulle ulkoilu- ja uintipaikalle.

Ajoliittymän rakentamisen yhteydessä ulkoilualueelle tehdään lisää kaivattuja pysäköintipaikkoja. Niitä rakennetaan yhteensä 160, jolloin alueella on yhteensä 390 parkkipaikkaa.

Kuusijärvi on helteisinä kesäpäivinä erittäin ruuhkainen ja kun pysäköintipaikat alueella loppuvat, autolla tulevat pysäköivät Lahdentien varteen. Se aiheuttaa vaaratilanteita eikä ole luvallista.

Nykyinen pysäköintialue on sorapohjainen ja uudistuksessa se saa päällysteen. Myös sen ilmettä uudistetaan rakentamalla tilanjakajiksi viherkaistoja, joissa kasvaa muun muassa puita.

Pysäköintipaikka rakennetaan kahdessa osassa, ettei pysäköinti esty. Ensin alkaa uuden, pohjoisen laajennusosan rakentaminen elokuussa, ja se valmistuu ensi kesän aikana.

Sen jälkeen seuraa uuden pysäköintialueen eteläisen osan rakentaminen. Koko pysäköintialue on valmis alkusyksystä 2023.

Vantaan kaupungilla on suuria suunnitelmia Kuusijärven alueen kehittämiseksi ja uudistamiseksi tulevina vuosina. Vantaan haluaa Kuusijärvestä nykyistä monipuolisemman luontomatkailu- sekä virkistyskohteen ja tarkoitus on kohentaa myös uimarantaa.

Lue myös: Valtion tuella Kuusijärvelle tehdään valaistu pulkkamäki, lumetusjärjestelmä ja Keimolan Isosuolle esteetön pitkospuureitti

Lue myös: Mittari kertoo reaaliajassa uimaveden lämpötilan Vantaalla – Kuusijärvellä + 22, Vetokannaksella + 20 astetta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut