Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kesä: Terassin konsepti tarjota ruokaa, juomaa ja ohjelmaa saa kehuja.

Aurinko porottaa ja leppoisa musiikki soi taustalla, kun väki nautiskelee juomista ja ruoasta kesäkuun alussa avatulla Patiolla. Se sijaitsee suurin piirtein samoilla sijoilla kuin puretun virastotalon alakerrassa toiminut legendaarinen ravintola Pormestari.

Vapaapäivää viettävä Mia Granström polkaisi Korsosta katsomaan kaupungin uutta puheenaihetta.

– Oikein positiivinen kokemus, hän kiteyttää.

– On kuin olisi päivän etelässä, Granström naurahtaa.

Patiolla käymiseen liittyy Granströmillä myös halua tukea paikallista yrittäjää. Hänellä itsellään on kauneusalan yritys.

– Tänne voisi tulla illallakin hyvällä kaveriporukalla.

Tulee mieleen festarit.

Kartanonkoskelainen Anni Olkinuora

Iltaisin väkeä on enemmän. Jarkko Sistonen Pation perustaneesta Vuentae Xperience Oy:stä kertoo, että asiakasmäärää on jouduttu välillä rajoittamaan portit sulkemalla. Koronarajoitukset joudutaan vielä huomioimaan.

Asiakaspaikkoja terassilla on 650.

Uteliaisuus sai tikkurilalaisen Jorma Söderholmin tulemaan Patiolle katsomaan, miltä se näyttää. Hän kävelee vain läpi eikä jää asiakkaaksi. Söderholm toteaa, että Patio ei ole mikään Senaatintori, jonka "tunnelmaltaan ihastuttavalla" terassilla hän kävi viime kesänä vaimonsa kanssa.

– Tämä ei ole minkään kävelyreitin varrella, tänne pitää tulla varta vasten. Paikka hakee ehkä vielä itseään, hän pohtii.

– Toivon yrittäjille menestystä.

Aurinko paahtaa mustia terassipöytiä eivätkä kaikki viihdy suorassa auringonpaisteessa. Toiset taas nauttivat täysin siemauksin paahteesta, kun sellaista kerrankin on.

– Meillä on varjoilla katettua tilaa 160 neliötä ja varjoja on tilattu lisää. Ne saadaan 2–3 viikon kuluttua, Sistonen kertoo.

Pation tontti on kooltaan noin 3 000 neliötä.

Leinelästä saapuneet Jane Manipan, Arissara Nonjan ja Joey Manipan eivät ole moksiskaan auringon helotuksesta. Heidän kaverinsa on töissä yhdessä terassin ruokapisteestä ja he tulivat lounaalle.

– Ruoka on hyvää, kehutaan kuin yhdestä suusta.

Vapaapäivää viettävä kolmikko on Patiolla ensimmäistä kertaa.

– Kiva että on kodin lähellä paikka, johon tulla. Ei tarvitse aina mennä Helsinkiin, Jane Manipan sanoo.

Anni Olkinuora on jo toista kertaa Patiolla, jonka hän kävi korkkaamassa heti avajaispäivänä 4. kesäkuuta. Olkinuoran tuttu on mukana terassiyrityksessä.

Olkinuora asuu Kartanonkoskella ja polki tapaamaan ystäväänsä lounastreffeille.

Olkinuora pitää uutta terassialuetta erittäin tervetulleena.

– Varsinkin koronan jälkeen. Hyvä konsepti. Tulee mieleen festarit.

Patiolla on ruoan ja juoman lisäksi tarjolla myös ohjelmaa, kuten bändejä esiintymässä ja jalkapallon EM-kisojen alkaessa katsotaan ainakin Suomen kaksi ensimmäistä ottelua.

– Musiikkimiehenä kiinnostavat esiintyjät, sanoo tikkurilalainen Tuomas Marjava.

Hän tuli vapaapäivänä Patiolle ja tapaa niin ikään vapaalla olevan työkaverinsa Juha Kuosmasen. Heidän piti sopia työasioista.

– Ihan hieno mesta. Kun saa ruokaa ja juomaa, niin täällä voi viettää aikaa pidempäänkin, Tikkurilassa asuva Kuosmanen toteaa.

Patio on tilapäinen, sillä sen paikalle rakennetaan Vantaan kaupungin uusi toimitalo. Rakentaminen alkaa näillä näkymin ensi vuonna.

Lue myös: Vantaan kaupunki maksaa Tikkurilan jättiterassille 65 000 euron kukkalaatikot – kokonaiskustannukset kaupungille yli 110 000 euroa

Lue myös: Tältä näyttävät Vantaan puhutuimmat kukkalaatikot – katso kuvat

Lue myös: Tikkurilaan suunnitteilla suuri kesäterassi – mallia Helsingin Senaatintorin kesäkeskittymästä