Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoomus ennakkoäänestyksen ykköspuolue Vantaalla – perussuomalaisille huima nousu

Kuntavaalien ennakkoäänten perusteella kokoomus on Vantaan suurin puolue, kun ennakkoäänistä on laskettu noin kaksi kolmasosaa. Kokoomus on saanut tähän mennessä lasketuista äänistä 24 prosenttia.

Toiseksi korkein kannatus on SDP:llä, joka sai 23,2 prosenttia, kolmanneksi perussuomalaisille 16,6 prosentilla ja neljänneksi vihreillä 13,6 prosentin kannatuksella.

Illan tässä vaiheessa perussuomalaisten kannatus on noussut 4,2 prosenttiyksikköä vuoden 2017 kuntavaaleihin verrattuna. Vihreiden kannatus on puolestaan laskenut 4,2 prosenttiyksikköä viime vaaleihin.

Muista puolueista vasemmistoliitto on kerännyt 7,2 prosenttia tähän mennessä lasketuista ennakkoäänistä, keskusta (4,5) kristillisdemokraatit (3,7), rkp (3,1) ja Liike nyt (2,8) prosentin äänisaaliin.

Ennakkoon äänensä antoi 53 230 vantaalaista, mikä on 28,4 prosenttia kaikista äänioikeutetuista. Viime kuntavaaleissa vuonna 2017 ennakkoon kävi äänestämässä 19,5 prosenttia äänioikeutetuista.

Ennakkoon on voinut äänestää muuallakin kuin omassa kotikaupungissa. Vantaalaiset kävivät äänestämässä muun muassa Malmin drive in -äänestyksessä ja keskustakirjasto Oodissa. Osa antoi äänensä oletettavasti mökkipaikkakunnallaan, sillä äänestyspaikkakunnissa näkyivät muun muassa Savonlinna ja Mäntyharju.

Lue myös: Klikkaa Vantaan Sanomien vaalien tulospalveluun

Juttua täydennetty 13.6. klo 20.16. Lisätty muiden puolueiden ennakkoäänten kannatusprosentit.