Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan perussuomalaisten puheenjohtaja: "Odotukset ovat suuret" – Kansanedustaja Mika Niikko: "Tavoitteena 15 valtuustopaikkaa"

– Ihan hyvältä näyttää, ei tuo valtakunnan tulos ennakkoäänissä ollut niin hyvä kuin voisi olla, mutta meillähän yleensä varsinaisena vaalipäivänä ääniä tuleekin enemmän, Perussuomalaisten Vantaan osaston puheenjohtaja Tomi Salin kommentoi heti, kun ensimmäinen ennakkoäänitulos tuli julki.

– Odotukset ovat edelleen suuret, hän toteaa.

Vantaalaisittain ennakkoäänipotti näytti kasvaneen edellisvaaleista selvästi.

– Valtakunnallisesti osuus noussee tuonne 18–19 prosenttiin ja itse kyllä edelleen Vantaalla odotan pariakymmentä prosenttia tai vähän ylikin, Salin ilmoittaa.

Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa Bygårdin kartanolla Hämeenkylässä tunnelma on Salinin mukaan korkealla, sähköinen ja jännittynyt.

– Se on ihan ymmärrettävää, tehtiin valtavan kova vaalitaistelu, hän sanoo.

– Onneksi päästiin kaksi viikkoa sitten järjestämään ulkoilmatapahtumia, sillä niissä me olemme vahvoja. Muut puolueet loistivat poissaolollaan, hiljaista oli.

Naisia perussuomalaisilla on täydellä sadan ehdokkaan listallaan parikymmentä prosenttia.

– Ja koulutettua väkeä, eri alojen ammattilaisia, on nyt aikaisempaa enemmän. Jonoon jäi vielä 50–100 ehdokasta.

Salin on nyt itsekin ehdokkaana, toisin kuin edellisissä kuntavaaleissa.

– Omaan vaalikampanjointiin tosin ei ole juurikaan ehtinyt panostaa, kun puheenjohtajalla menee muihin järjestelyihin niin paljon aikaa.

Kansanedustaja, kuntavaaliehdokas Mika Niikko sanoo odottavansa valtakunnalliseksi tulokseksi perussuomalaisille 15 prosenttia ja Vantaalle puolestaan 15 valtuustopaikkaa.

– Vielä on matkaa, mutta nämä ovat olleet omat tavoitteeni näissä vaaleissa, hän toteaa.

– Yli kaksi kolmasosaa äänistä tulee meille varsinaisena vaalipäivänä. Nähtäväksi jää, miten vaikuttaa se, että vaalit ovat nyt ensimmäistä kertaa kesällä. Itselleni ei ainakaan ole tietoon tullut, että äänestäjämme olisivat jättäneet äänestämättä.

Ääntenlaskennan edetessä Perussuomalaisten kannatus Vantaalla on noussut 17,4 prosenttiin ja puolue on kolmantena kokoomuksen ja SDP:n jälkeen. Valtakunnallinen luku on 14,5 prosenttia.