Valta vaihtuu Vantaan valtuustossa – osa nykyisistä valtuutetuista ei pääse jatkokaudelle

Valtuustoon valittiin runsaasti uusia kasvoja. Tämä näkyi muun muassa vihreissä, joissa osa vanhoista valtuutetuista ei tullut valituksi uudelleen. Johanna Erjosalo
Mia Lindström

Mia Lindström

Vantaan valtuustoon valituista 46 prosenttia on uusia ehdokkaita ja 54 prosenttia uudelleen valittuja. Tämä tarkoittaa, että moni vanha valtuutettu jää rannalle.

Esimerkiksi vihreistä valtuustoryhmän puheenjohtaja Anniina Kostilainen, Minna Kuusela, Joel Linnainmäki ja Emmi Pajunen eivät uusineet valtuustopaikkaansa.

Vasemmistoliitosta Kati Tyystjärveä ja Jari Jääskeläistä ei valittu valtuustoon.

Kokoomuksen nykyisistä valtuutetuista ilman valtuustopaikkaa jäi muun muassa Janne Leppänen.

Kristillisdemokraattien Tanja Vahvelainen, Juha Malmi ja Pietari Jääskeläinen eivät saaneet tarpeeksi ääniä jatkokaudelle.

SDP:stä Ranbir Sodhi, Aadan Ibrahim, Jukka Mölsä, Jarno Eskelinen ja Salla Palo-Lindblad eivät tulleet uudelleen valituksi.

Perussuomalaisista ilman valtuustopaikkaa jäi Eija Liinakoski, keskustasta Jussi Vähäkangas ja Juha Hirvonen.

Juttua korjattu 16.6. klo 13.32. Poistettu jutusta Loviisa Kaartokallion nimi. Kaartokallio ei ole nykyisen valtuuston jäsen, joten hän ei ole pudonneiden joukossa. Sen sijaan hän nousi varavaltuutetuksi.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut