Kokoomus on Vantaan suurin, perussuomalaiset sai 4 lisäpaikkaa – Äänikuningas Antti Lindtman: Demarit ovat olleet aika kovan tykityksen kohteena

Kokoomuksen väki vietti vaali-iltaa Gjutarsissa. Johanna Erjosalo

Tiina Örn

Kokoomus kiilasi Vantaan suurimmaksi puolueeksi ohi demareiden. Kokoomus sai yhden lisäpaikan ja demarit menettivät kaksi paikkaa. Näin ollen kokoomuksella on tulevalla kaudella 18 ja demareilla 16 valtuutettua. Kokoomuksen kannatus oli 24,7 prosenttia ja SDP:n 22,6 prosenttia.

SDP on aiemmin Vantaan kuntavaaleissa menettänyt ykköspaikkaansa vain kerran, vuonna 2008. Myös silloin kärkipaikka meni kokoomukselle. Vuonna 2012 demarit ja kokoomus saivat molemmat 18 valtuustopaikkaa, mutta demareiden äänipotti oli suurin.

Toinen kuntavaalien voittaja Vantaalla on perussuomalaiset. Puolue sai 17,4 prosentin kannatuksellaan neljä lisäpaikkaa – valtuustoryhmässä on tulevalla kaudella 12 edustajaa.

Vihreiden kannatus nuukahti. Puolue sai yhdeksän valtuutettua ja menetti näin ollen kolme paikkaa. Vasemmistoliitto menetti yhden paikan, tulevalla kaudella vasemmistoliitolla on neljä valtuutettua.

Keskustaryhmä menetti yhden paikan, puolue sai läpi kaksi valtuutettua. Kristillisdemokraattien ryhmän koko palasi kahteen valtuutettuun. Kristillisdemokraattien ryhmässä oli kuluneen valtuustokauden lopussa viisi valtuutettua, joista kolme oli siirtynyt puolueen riveihin kesken valtuustokauden.

RKP:n paikkaluku pysyi ennallaan kahdessa valtuutetussa. Ensimmäisen kerran kuntavaaleissa ehdokkaita asettanut Liike Nyt sai Vantaalla kaksi paikkaa.

Katso tästä, ketkä vantaalaiset ehdokkaat tulivat valituksi.

Perussuomalaiset sai Vantaalla neljä lisäpaikkaa. Johanna Erjosalo

Eniten ääniä (5118) Vantaalla keräsi Antti Lindtman (sd.). Lindtman kiittää äänestäjiään, mutta ei ole tyytyväinen SDP:n tulokseen Vantaalla.

– Totta kai vaalitulos on pettymys.

Lindtman toteaa alhaisen äänestysprosentin rokottaneen demareiden kannatusta.

– Äänestysprosentti jäi alhaiseksi monilla meidän vahvoilla alueilla.

Demareiden kannatuksen laskun taustalta saattaa Lindtmanin mukaan löytyä myös se, että ennen vaaleja puhuttiin valtakunnallisesti muista asioista kuin demareille tärkeistä kuntapalveluista.

– Ja demarit ovat olleet aika kovan tykityksen kohteena viime viikkoina.

Lindtman toteaa, että Vantaalla palataan nyt aikaan ennen viime kuntavaaleja.

– Myös silloin perussuomalaiset oli kolmantena ja vihreät neljäntenä. Toivon, että Vantaalla jatkuu yhteistyön kulttuuri.

Antti Lindtman (sd.) oli Vantaan äänikuningas. Johanna Erjosalo

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut