Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Lindtman suvereeni ykkönen – katso ketkä rohmusivat eniten ääniä Vantaalla

Ääniharavat: Ensikertalaisista isoja potteja saivat Nina Nummela ja Tuukka Saimen.

Kuntavaalien suvereeni äänikuningas Vantaalla oli 5118 äänellä SDP:n Antti Lindtman. Hänen äänipottinsa edellisistä vaaleista kasvoi sadoilla. Vuoden 2017 kuntavaalissa Lindtman saalisti 4 653 ääntä.

Äänikuningatar ja toiseksi eniten vantaalaisääniä saanut oli kokoomuksen Sari Multala. Hän kokosi 3 384 äänen potin, kun neljä vuotta sitten tulos oli 2 705 ääntä.

Kolmanneksi eniten ääniä sai perussuomalaisten Mika Niikko, jonka tulos oli nyt 1 684 ääntä. Vuonna 2017 Niikon äänimäärä oli 1 265.

Vasemmistoliitosta suurimman potin keräsi Jussi Saramo 1 014 äänellä. Saramokin kasvatti äänisaalistaan, sillä edellisvaaleissa hänen tulos oli 793 ääntä.

Saramon edelle tänä vuonna kiilasivat niukasti äänimäärissä kokoomuslaiset Maarit Raja-Aho (1 069 ääntä), Mika Kasonen (1 045 ääntä) sekä Sakari Rokkanen (1 038 ääntä).

Liike Nytissä kovimman potin keräsi Nina Nummela, joka sai 970 ääntä.

Kristillisdemokraattien ääniharava Tiina Tuomela keräsi näissä vaaleissa 957 ääntä. Neljä vuotta sitten Tuomelan tulos oli 948 ääntä.

Vihreille vaalitulos oli pettymys. Puolueen ääniharava oli Sirpa "Siru" Kauppinen, joka sai 748 ääntä. Kauppisen äänipotti kutistui melkoisesti edellisvaaleista, joissa hän saalisti 2 015 ääntä.

RKP:ssä eniten ääniä sai Stefan Åstrand (407 ääntä), joka löi niukasti puoluetoveri Patrik Karlssonin (401 ääntä).

Keskustassa suurimman äänisaaliin ja valtuustopaikan lunasti Pirjo Luokkala 401 äänellä.

Kuntavaalien ensikertalaisista muhkeita vaalipotteja keräsivät muun muassa perussuomalaisten Tuukka Saimen (801 ääntä). Ensikertalaisiin kuuluu myös kovan saaliin saanut Liike Nytin Nina Nummela.

Isolla äänimäärällä ensikertalaisista meni läpi myös Erika Veltheim (ps.), joka kokosi 786 ääntä.

Vihreiden ensikertalainen Tuire Kaimio nousee valtuustoon 561 äänellä.

Vasemmistoliiton varavaltuutettuna aiemmin toiminut Funda Demiri nousee hänkin ensikertalaisena valtuustoon kerättyään 554 ääntä.

Varavaltuutetun paikalta valtuustoon nousee myös Tanja Aidanjuuri-Niemi 549 äänellä.