Kuntavaalit: SDP oli ykköspuolue 31 äänestysalueella Vantaalta ja kokoomus 36:lla. Tulos voi vielä muuttua tarkistuslaskennassa.

Vantaan suurimmaksi puolueeksi kuntavaaleissa palannut kokoomus keräsi kannatuksensa tasaisesti kaikilta äänestysalueilta. Kokoomus nousi ykkökseksi yhteensä 36 alueella. Yli 30 prosentin ääniosuuksia se keräsi peräti 15 alueelta ja etenkin perinteisesti vahvoilta kokoomusseuduilta Kuninkaalasta, Ylästöstä, Vapaalasta ja Hämeenkylästä.

Kovia yli 30 prosentin ääniosuuksia kokoomus rohmusi myös Kivistöstä, Askistosta, Varistosta, Tammistosta, Päiväkummusta, Hämevaarasta, Piispankylästä, Vantaanlaaksosta, Ruskeasannasta, Sotungista ja Nikinmäestä.

Alhaisen äänestysinnon takia kokoomus menestyi jopa SDP:n perinteikkäillä kannatusalueilla Korsossa ja Koivukylässä.

Koivukylässä ero demarien hyväksi on yksi vaivainen ääni (äänet 429–428). Korsossakin kokoomus pääsi lähelle demareita, mutta taipui lopulta toiselle sijalle äänin 403–392.

Kokoomuksen äänikuningatar Sari Multala iloitsi vaalituloksesta jakamalla viestipalvelu Twitterissä kartan. Se näyttää, miten kokoomuksen sininen väri hallitsi vaaleja laajoilla alueilla.

SDP piti ykkössijan radanvarsilla sijaitsevilla äänestysalueilla niin Länsi- kuin Itä-Vantaallakin.

SDP oli ykkönen kaikkiaan 31 äänestysalueella. Yli 30 prosentin ääniosuuden SDP keräsi yhteensä kymmeneltä alueelta Kilteristä, Otavasta, Mikkolasta, Rastimäestä, Havukalliosta, Tarhapuistosta, Oripuistosta, Hakunilasta, Estepuistosta ja Länsimäestä.

Perussuomalaiset nousi ykköseksi vain yhdellä alueella, Pohjois-Vantaan Vierumäessä.

Sen sijaan kakkossijoja PS saavutti 23 äänestysalueella, muun muassa Keimolassa, Seutulassa ja Piispankylässä sekä Mikkolassa, Nikinmäessä ja Otavassa.

Kahdella alueella, eli Ilolassa ja Vaaralassa, PS ja SDP jakoivat toiseksi suurimman puolueen paikan.

Vihreiden menestys jäi vaisuksi. Puolue ei voittanut yhtään aluetta, mutta saavutti neljä kakkossijaa: Ylästössä, Kivistöntähdessä, Kartanonkoskella ja Maarinoajalla sekä kuusi kolmossijaa.

Vasemmistoliitto nousi kolmen suurimman puolueen joukkoon Estepuistossa ja Länsimäessä, jossa molemmissa tuli kolmostila.

Tulokset voivat vielä muuttua äänten tarkastuslaskenta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut