Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kiekko-Vantaan pelaajapaketti kasautunut ennätystahtiin – Kotikaupunkiinsa palaava puolustaja Aapo Ahola: "Lähtökohtaisesti tulin voittavaan joukkueeseen"

Urheilu: Mestiksessä pelaava Kiekko-Vantaa on pessyt melko perusteellisesti kasvonsa viime kaudesta. Joukkue on saatu nyt kasaan normaalia aiemmin ja näyttää varsin lupaavalta.

Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen sopimustilanne ei ole vuosikausiin ollut jo kesäkuun puolivälissä yhtä hyvässä kuosissa kuin nyt. Jatkosopimuksia on vähän, mutta uusia nimiä sitäkin enemmän.

Koronan pahasti rassaama, henkisesti ja taloudellisesti erittäin raskas viime kausi päättyi Kiekko-Vantaan osalta puolivälieriin. Mutta peräti kahdeksan Kiekko-Vantaan viime kauden pelaajaa on saanut sopimuksen liigajoukkueisiin.

Joukkuetta täydentää edelleen runsas kentällinen KHL-Jokerien kahden suunnan sopimuspelaajia. Kiekko-Vantaan omista uusista sopimuspelaajista hyökkääjä Erik Embrich, 24, on vanha tuttu. Hän pukee lohipaidan päälleen yhden Turussa ja yhden Slovakiassa pelaamansa kauden jälkeen. Erittäin mielenkiintoisia tulokkaita ovat myös nuoret vantaalaistaustaiset Aapo Ahola ja Eppu Karuvaara.

Puolustaja Ahola, 21, oli viime kaudella saavuttamassa Mestis-pronssia Iisalmen Peli-Karhuissa. Saldolla 6+16=22 hän oli sarjassa puolustajien pistepörssin kolmonen.

Matarissa asuva ”Rane” kantoi Kiekko-Vantaan paitaa jo C- ja B-junioreissa, mutta lähti sitten Lahteen ja pääsi Pelicansissa kaudella 2018–19 pelaamaan seitsemässä miesten liigapelissäkin.

– Maakuntakierros teki pojasta miehen. Nyt oli aika ja halu tulla kotiin katsomaan, löytyykö tätä kautta reittiä Liigaan, Ahola sanoo.

Täällä saan miesten pelejä alle.

Eppu Karuvaara

– Viime kausi oli kaikkien koronakoukeroiden vuoksi tosi hankala, vaikka IPK:n kanssa mitaleille pääsinkin. Se oli voitettu mitali ja minulle kaiken kaikkiaan ensimmäinen. Eikä Iisalmesta ole muutenkaan mitään pahaa sanottavaa.

Ahola pitää suurimpana vahvuutenaan ylivoimapelaamista.

– Pelinluku, rentous, hyvät ratkaisut paineen alla, hän täsmentää.

– Lähtökohtaisesti tulin voittavaan joukkueeseen, ja hyvältä näyttää. Haluan itsekin olla täällä hyvä, kun tulee olemaan paljon tuttuja katsomossa.

Tämän viikon perjantaina 21 vuotta täyttävä Eppu Karuvaara on tuore Suomen mestari Rauman Lukon paidasta. Ei tosin miesten liigamestari vaan A-nuorten, eli pitsikaupungissa juhlittiin menneenä keväänä tuplasti ja isosti, sillä Lukon edellisestä miesten mestaruudesta oli ehtinyt kulua 58 vuotta.

– En ollut miesten mestaruuden ratketessa enää Raumalla, mutta joukkuekaverit laittoivat videoita. Aika hullua menoa, naureskelee Karuvaara, joka on Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatti.

EVU:sta hän lähti Jokerien kautta HIFK:hon, missä voitti B-nuorten SM-kultaa keväällä 2018. Lukon mestaruusjoukkueessa hän oli noin 170 A-nuorten liigapelillään kokeneinta kaartia.

– Ainakin yritin näyttää esimerkkiä tekemällä töitä joukkueen eteen, ja pisteitäkin kertyi ihan kivasti, vaikka olen periaatteessa enemmän duunarihyökkääjä ja alivoimapelaaja.

Karuvaara on siinä mielessä epätavallinen tapaus, että hän on aloittanut jääkiekon Belgiassa. Eppu on syntynyt Vantaalla, mutta perhe muutti tilapäisesti Belgiaan.

– Tulimme takaisin Suomeen, kun olin kuusivuotias, ja silloin aloitin EVU:ssa, missä pelasin muutaman vuoden, aiemmin Ylästössä ja nykyään Myyrmäessä asuva Karuvaara kertoo.

Hän on tyytyväinen, että nimenomaan Kiekko-Vantaa osoitti tänä keväänä kiinnostuksensa.

– Kun päävalmentaja Mika Niskanen, joka valmensi minua jo HIFK:n B-nuorissa, soitti ja kertoi, mitä täällä on tarjolla, oli helppo päättää. Liiga on tietysti tavoitteena. Täällä saan miesten pelejä alle ja toivon mukaan paljon peliaikaa.

Kiekko-Vantaalla on vielä pari isoa kalaa pyynnissä. Sitten ensi kauden joukkue on lopullisesti koossa.