Arvofillari asuntoon lomareissun ajaksi eikä taloyhtiön varastoon – murrot pyöräkellareihin lisääntyneet koronan aikana

Arvokkaat polkupyörät kannattaa pitkän poissaolon ajaksi tuoda sisälle huoneistoon mieluummin kuin taloyhtiön pyörävarastoon.

Useimmat muistavat lähtiessään laittaa kodin ovet ja ikkunat lukkoon, mutta omaisuutta on taloyhtiöissä yleensä muuallakin.

Korona-aika on lisännyt murtoja taloyhtiöiden varastotiloihin ja pyöräkellareihin, muistuttaa Kiinteistöliitto.

– Monen koti jää kesällä pitkiksi ajoiksi tyhjilleen, eikä rakennuksessa tai pihalla liiku niin paljon asukkaita, jolloin vorojen on helppoa iskeä. Taloyhtiön yleiset tilat voivat olla varkaille helpompi kohde kuin asunnot, koska kodit on usein suojattu esimerkiksi takalukituksella tai varmuuslukolla, sanoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen tiedotteessa.

Polkupyörien ohella varkaat voivat kiinnostua esimerkiksi sähköpyörien akuista.

Taloyhtiön kannattaa tarvittaessa harkita myös varastotilojen lukituksen parantamista tai pyörätelinettä, johon pyörät saa rungosta kiinni.

Ennen kesälomareissua kannattaa Kiinteistöliiton mukaan varmistaa, että kotivakuutus on kunnossa ja se kattaa myös esimerkiksi varkaudesta tai murrosta aiheutuneet vahingot irtaimistolle.

Jos murtovaras vierailee kotona, taloyhtiö vastaa rikotuista ovista ja ikkunoista, mutta huoneiston sisäpuolelle tulleista vahingoista vastaa osakas itse.

Pynnönen muistuttaa, että koti kannattaa jättää poissaolon ajaksi mahdollisimman asutun näköiseksi esimerkiksi jättämällä verhot auki sekä huolehtimalla, ettei postiluukku pursua sanomalehtiä tai kirjepostia.

– Tuttu naapuri on kullanarvoinen apu, jos häntä voi pyytää tyhjentämään postilaatikkoa ja pitämään muutenkin paikkoja silmällä oman poissaolon aikana, Pynnönen vinkkaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut