Vantaa aikoo myydä "kaukana sijaitsevan" Kaunialan sairaalan

Talous: Kaupunki valmistelee sairaalasta luopumista.

Vantaa hankki Kaunialan sairaalan omistukseensa 2006. Arkisto/Klaus Nurmi
Mia Lindström

Mia Lindström

Vantaan kaupunki aikoo myydä omistuksessaan olevan Kaunialan sairaalan julkisen tarjouskilpailun kautta.

Vantaan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että tavoitteena on löytää ratkaisu, jossa sairaalan toimintaa voidaan tulevaisuudessa kehittää pitkäjänteisesti.

Kaupunki omistaa Kauniaisissa sijaitsevan vanhusten ympärivuorokautista hoivaa ja kuntoutusta tarjoavan sairaalan kokonaan.

Vantaa osti sairaalan koko osakekannan 290 000 eurolla marraskuussa 2019 . Saman vuoden toukokuussa pidetyssä valtuustoseminaarissa oli keskusteltu toiminnasta luopumisesta.

Yhtiö tuottaa myös vanhusten ja vammaisten kotipalveluja sekä avohoidon terapia- ja vastaanottopalveluja.

Koska sairaala sijaitsee Kauniaisissa, on sinne Vantaalta etenkin julkisellä liikenteellä hankala matka. Muun muassa sijaintinsa vuoksi yhtiöllä ei tiedotteen mukaan nähdä pitkällä aikavälillä asemaa Vantaan kaupungin palvelutuotannossa. Tiedotteen mukaan toiminnan kehittäminen vaatisi myös merkittäviä kiinteistöinvestointeja. Niihin Vantaalla ei ole varaa, sillä lähivuosina kaupungilla on muita suuria investointitarpeita.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut