Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korsolainen Aulis Joronen, 80, istui EM-katsomossa, jonka edessä tanskalaispelaajan sydän pysähtyi

Korsolainen jalkapallolegenda Aulis Joronen, 80, on kokenut vaikka mitä pitkän pelaaja-, valmentaja- ja tuomariuransa aikana sekä lukuisissa katsomossa vietetyissä otteluissa. Mutta se, mitä hän joutui näkemään Suomen jalkapallomaajoukkueen ensimmäisessä EM-ottelussa Kööpenhaminassa viime lauantaina, oli jotain ihan muuta.

– Paikkani oli toisella suoralla, 16 metrin rajan tuntumassa.

Istumapaikka sattui olemaan juuri siinä kohdalla, jossa tapahtui koko jalkapallomaailmaa järkyttänyt pelaaja Christian Eriksenin sydämenpysähdys. Eriksen elvytettiin Jorosen silmien edessä ensin defibrillaattorilla ja sitten sydänhieronnalla.

– En ole koskaan missään nähnyt mitään vastaavaa. Ambulanssi on kyllä tullut peleissä paikalle, mutta elvytystilannetta en ole nähnyt koskaan, Joronen sanoo.

Se oli dramaattista. Kun Eriksen kuljetettiin pois ja yleisölle kerrottiin piinaavan odotuksen jälkeen, että hän on toipumassa, tehtiin silloinkin jotain epätavallista.

– Suomalaiset katsojat alkoivat huutaa Christian ja tanskalaiset vastasivat Eriksen, Joronen kertaa ikimuistoista tilannetta.

Myös Joronen yhtyi suomalaisten aloittamaan hienoon eleeseen.

Joronen kuvailee kisamatkaansa täydelliseksi Eriksenin tapausta lukuun ottamatta.

– Se oli fantastinen matka. Satuttiin vielä voittamaan. Mutta ei sitä voittoa paljon juhlittu tuon tapauksen takia.

Seuraavia EM-otteluita Joronen seuraa kotona. Ihan kaikkia hän ei aio katsoa, sillä se on liian kova koetus istumalihaksille.

Keskiviikkona Suomi pelaa Venäjää vastaan Pietarissa.

– Pidän Venäjää helpompana vastustajana kuin Tanskaa. Venäjä on yksilöitä, Tanska on joukkue.

Joronen ennustaa pelin päättyvän 1–0 Suomelle.